Atskleistos šalys, kuriose verslą kurti lengviausia

Planuojantiems kurti naują verslą – puikios naujienos. Pasaulio bankas sudarė valstybių, kuriose  lengviausia pradėti verslą, sąrašą.

Pasaulio bankas sudarė lengviausiai verslą galimų pradėti valstybių sąrašą ir būtent Naujoji Zelandija atsidūrė pačiame sąrašo viršuje.<br>123rf nuotr.
Pasaulio bankas sudarė lengviausiai verslą galimų pradėti valstybių sąrašą ir būtent Naujoji Zelandija atsidūrė pačiame sąrašo viršuje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 7:04 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:35 AM

Dabar turėti savo įmonę įmanoma vos per vieną dieną, tiesa, tik norint tai padaryti taip greitai, teks keliauti į Naująją Zelandiją, praneša CNN.

Pasaulio banko sąraše Naujoji Zelandija atsidūrė pačiame viršuje. Paskutinėje, 187 vietoje, įrašyta Venesuela.

Šių metų ataskaitoje Naujoji Zelandija pirmą kartą užėmė aukščiausią vietą visame reitinge. Ji iš lyderių pozicijų išstūmė net Singapūrą, kuris pastarąjį dešimtmetį nesiteikė niekam užleisti pirmosios savo vietos.

Naujoji Zelandija nugalėtoja buvo paskelbta po to, kai oficialiai atitiko penkis rodiklius iš dešimties, atsižvelgiant į tai, kokie sunkumai ištiktų norint pradėti kurti naują verslą. Tai statybos leidimų gavimo sąlygos, turto registravimas, kredito gavimas ir pan.

Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) bendroje lentelėje nusileido viena pozicija žemiau, iš septintos į aštuntą vietą. Pasaulio banko teigimu, JAV buvo puikiai įvertinta dėl galimybės gauti kreditą ir dėl gero bendravimo su bankrutavusiomis įmonėmis, tačiau to pakilti į aukštesnę lentelės poziciją jai nepakako.

Pasaulinio banko pranešime spaudai rašoma, kad pastaruoju metu verslo kūrimo aplinką labiausiai pagerino Kazachstanas, Kenija ir Brunėjus.

Parengė Raminta Rakauskė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.