„Senukai“: Kalėdų prekyba – įsibėgėjo

Šią savaitę, kai miestų aikštėse ruošiamasi kalėdinių eglių įžiebimui, gyventojai belaukdami svarbiausių metų švenčių irgi pradėjo puošti namus. Šiomis dienomis „Senukų“ parduotuvėse startuos ir lietuviškų gyvų eglučių prekyba.

Šiomis dienomis „Senukų“ parduotuvėse startuos ir lietuviškų gyvų eglučių prekyba.<br>T.Bauro nuotr.
Šiomis dienomis „Senukų“ parduotuvėse startuos ir lietuviškų gyvų eglučių prekyba.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 10:45 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:02 AM

„Kalėdos mūsų prekybos centruose prasidėjo jau lapkričio pradžioje, kad pirkėjai galėtų apsidairyti ir ramiai pasirinkti dekoracijas, papuošiančias namus svarbiausių šeimos švenčių proga“, – sako UAB „Kesko Senukai“ komunikacijos vadovė Justina Dirsytė.

Anot jos, netrukus prasidės ir lietuviškų gyvų eglučių prekyba, o itin populiarių skirtingų spalvų daniškų eglučių pardavimai startuos jau kitą savaitę. Jų labiausiai laukia mažus vaikus auginančios šeimos, nes šių eglučių spygliai yra minkšti, o ir pačios eglės namus puošia ilgiau.

Nuo pat lapkričio pradžios aktyviai perkamos dirbtinės eglės. Prekybininkai pastebi, kad pirkėjai jau kelerius metus renkasi kokybiškesnes dirbtines eglutes, kurios tarnauja ilgiau, yra tankios, todėl itin natūraliai atrodo.

„Akivaizdu, kad mūsų šalyje namų puošybai skiriama daug dėmesio – Kalėdų nuotaikai sukurti pirkėjai iš anksto renkasi net tik tradicines eglučių dekoracijas, galvoja ir kaip papuoš stalą: kokios bus servetėlės, indai, staltiesė. Daug dėmesio skiriama ir dovanų pakavimui, todėl svarbu išsirinkti viską, ko reikia puošniai įvynioti dovanas draugams ir artimiesiems“, – pasakoja J. Dirsytė.

Prekybininkai atskleidžia, kad net ir kalėdiniams žaisliukams būdingos mados ir tendencijos. Šiemet didžiausias dėmesys skiriamas gamtos motyvams, natūralumui ir miško elementams. Vyrauja rudos, bronzinės, žalios ar oranžinės spalvos atspalviai, taip pat šių metų tendencija: natūralios medžiagos ir įvairių miško gyvūnų motyvai.

Net girliandos šiemet siūlomos tokios, kurios šviečia neįkyriai. Dažniausiai pirkėjai renkasi plonytes vielines led lempučių girliandas, kurios naudojamos ne tik puošiant egles, bet ir dekoruojant namus. Šiemet aktyviai perkamos ne tik elektrinės, bet ir su baterijomis veikiančios girliandos. Jomis galima dekoruoti šventinį stalą, langus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.