SEB: gyvybės draudimu labiausiai rūpinasi jauni lietuviai

Bendrovės „SEB gyvybės draudimas“ duomenimis, dažniausiai gyvybės draudimu rūpinasi 26-35 metų asmenys. Vis daugiau žmonių nusprendžia apsidrausti investiciniu gyvybės draudimu, kad galėtų jaustis finansiškai saugūs.

Kai kurie jauni žmonės sprendimą draustis gyvybės draudimu, kaip ir rūpinimąsi savo fizine sveikata, vis dar linkę atidėti ateičiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kai kurie jauni žmonės sprendimą draustis gyvybės draudimu, kaip ir rūpinimąsi savo fizine sveikata, vis dar linkę atidėti ateičiai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2016, 9:45 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:10 AM

„SEB gyvybės draudimo“ statistika rodo, kad, lyginant su praėjusiais metais, šiemet apdraustųjų skaičius išaugo daugiau negu du kartus.

„Gerokai išaugęs apdraustųjų skaičius rodo, kad gyventojai vis geriau supranta draudimo naudą ir rūpinasi savo ir šeimos finansiniu saugumu. Taip pat pastebime, kad gyventojai vis dažniau konsultuojasi dėl jiems geriausio draudimo sprendimo ir išsirenka vieną ar kelias jiems pačias reikalingiausias draudimo apsaugos rūšis“, – sako „SEB gyvybės draudimo“ generalinė direktorė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

Populiariausios gyvybės draudimo rūšys yra apsauga nuo traumų bei gyvybės draudimo apsauga mirties atveju. Didelių traumų draudimą rinkosi 89 proc., smulkių traumų – 85 proc., o gyvybės draudimo apsaugą mirties atveju pasirinko 55 proc. visų apdraustųjų.

S. Gutauskaitė-Bubnelienė sako, kad dažniausiai savo ir artimųjų finansine apsauga rūpinasi jauni 26-35 metų žmonės – jie sudaro 32 proc. visų vyresnių negu 16 metų apdraustųjų. Jie yra aktyvūs, šiuo metu įsitvirtina darbo rinkoje ir kuria šeimas, taigi dažniausiai ir galvoja apie tai, kaip užtikrinti finansinę apsaugą sau ir savo šeimai.

Tačiau S. Gutauskaitė-Bubnelienė pastebi ir tai, kad kai kurie jauni žmonės sprendimą draustis gyvybės draudimu, kaip ir rūpinimąsi savo fizine sveikata, vis dar linkę atidėti ateičiai.

„Daugelis mano, kad apie sveikatą reikia pradėti galvoti sulaukus keturiasdešimtojo ar penkiasdešimtojo gimtadienio. Tačiau, remiantis Lietuvoje ir pasaulyje atliktais gyventojų sveikatos tyrimais, tada tai daryti gali būti per vėlu. Norint sveikai nugyventi gyvenimą, svarbu savo sveikata pradėti rūpintis 29-39 metų“, – sako gydytojas kardiologas, mokslininkas Rokas Navickas.

Gydytojas R. Navickas prideda, kad kuo anksčiau susirūpiname savo sveikata, tuo labiau prailginame savo kokybiško gyvenimo trukmę. „SEB gyvybės draudimo“ generalinė direktorė S. Gutauskaitė-Bubnelienė atkreipia dėmesį, kad jaunų žmonių fizinė sveikata yra geresnė, todėl jų gyvybės draudimo sąlygos yra palankesnės, tad gyvybę apsidrausti jiems yra paprasčiau ir pigiau.

„SEB gyvybės draudimas“ primena, kad klientai apie įvykusią traumą ar kritinę ligą gali pranešti ir neatvykdami į banką – naudodamiesi SEB interneto banku. Šiuo būdu galima pateikti prašymą gauti sukauptas lėšas, kai baigia galioti sutartis. Jau dabar apie traumas internetu praneša ketvirtadalis visų traumą patyrusių „SEB gyvybės draudimo“ klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.