Prekybos centrai „Rimi“ ir „Iki“ svarsto apie susijungimą

Sklandančias kalbas patvirtino ir „ICA Gruppen“, valdantis „Rimi“ prekybos tinklą Baltijos šalyje, per akcijų biržą.

Mažmeninės prekybos tinklą „Rimi“ Lietuvoje valdanti Švedijos bendrovė, „ICA Gruppen“ domisi galimybe įsigyti Lietuvos įmonę „Palink“, valdančią prekybos tinklą „Iki“.<br>A. Barzdžiaus ir J. Stacevičiaus nuotr.
Mažmeninės prekybos tinklą „Rimi“ Lietuvoje valdanti Švedijos bendrovė, „ICA Gruppen“ domisi galimybe įsigyti Lietuvos įmonę „Palink“, valdančią prekybos tinklą „Iki“.<br>A. Barzdžiaus ir J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 25, 2016, 8:11 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 4:26 AM

Tai, kad įsigijimo ar susijungimo galimybės svarstomos, dienraščiui teigė trys tarpusavyje nesusiję šaltiniai.

Sklandančias kalbas patvirtino ir „ICA Gruppen“, valdantis „Rimi“ prekybos tinklą Baltijos šalyje, per akcijų biržą.

„ICA Gruppen“ šiandien patvirtina vietos (Lietuvos – red.) žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie vykstančias diskusija su „Palink“ dėl galimo lietuviško prekybos tinklo „Iki“ įsigijimo“, – skelbiama biržai skirtoje žinutėje.

„Kol kas joks susitarimas dėl „Iki“ tinklo dar nėra pasiektas ir dar negalima pasakyti, kad derybos baigsis sėkmingai“, – sakė „ICA Gruppen“ atstovai.

„IKI“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė teigė, kad kol as joks susitarimas pasiektas nėra.

„Esame patenkinti 2016 metais pasiektais įmonės rezultatais bei vykdoma verslo strategija. Turėdami tvirtą ekonominį pagrindą esame pasiruošę ateities iššūkiams. Žinoma, būdami antru pagal dydį mažmeninės prekybos tinklu Lietuvoje, esame įsipareigoję savo darbuotojams bei akcininkams, nuolat stebėti rinkoje pasitaikančias galimybes.

 Kaip ir „ICA Gruppen“, prekybos tinklas „IKI“ pabrėžia: šiuo metu joks susitarimas tarp šalių nėra pasiektas ir nėra prielaidų, kad susitarimas bus pasiektas apskritai“, – kalbėjo B. Čaikauskaitė.

Dirba dvi advokatų kontoros

„Verslo žinių“ duomenimis, šiuo metu teisines „ICA Gruppen“ galimybes įsigyti bendrovę „Palink“ nagrinėja „ICA Gruppen“ nusamdyta Lietuvos advokatų kontora „Valiūnas Ellex“.

Kai kurie šaltiniai teigia, kad prie sandorio kaip „Rimi“ savininkų atstovė darbuojasi ir advokatų kontora „Sorainen“.

Finansinių patarėjų paslaugas sudarant sandorius teikiančios FMĮ „Orion Securities“ Įmonių finansų skyriaus vadovas Mykantas Urba teigė, kad kalbos apie „Rimi“ ir „Iki“ jungtuves rinkoje sklando jau kelis mėnesius.

„Manau, jungtuvės būtų prasmingos, nes nei „Rimi“, nei „Iki“ nėra tokie stiprūs dalyviai mažmeninėje prekyboje kaip „Maxima“.

Susijungusios į vieną, įmonės puikiai viena kitą papildytų, nes „Rimi“ koncepcija yra didelės, o „Iki“ – mažos parduotuvės“.

Istorija

„Iki“ istorijos pradžia – 1991-ieji. Tais metais trys broliai – George’as, Olivier ir Nicolas Ortizai – atvyko iš Belgijos į Lietuvą ir pradėjo puoselėti svajonę įsteigti įmonę. Neilgai trukus jie įkūrė prekybos tinklą. Pirmoji „Iki“ parduotuvė duris atvėrė 1992-aisiais.

Šiuo metu 44,35 proc. „Palink“ akcijų valdo Vokietijos mažmeninės prekybos milžinė „Rewe“, po 20 proc. – Meno saloje registruota „Baltisches Haus“ ir Šveicarijos „Coop“, 10,5 proc. – Belgijos „Eln. Fr. Colruyt“, 5 proc. – Prancūzijos „Unilec“.

Savo internetiniame puslapyje „ICA Gruppen AB“ skelbia esanti pirmaujanti mažmeninės prekybos bendrovė, prekiaujanti maisto produktais ir skirianti didelį dėmesį sveikatai.

Grupei priklauso bendrovės „ICA Sweden“ ir „Rimi Baltic“, kurios iš esmės prekiauja mažmenomis bakalėja, „ICA Real Estate“, kuri disponuoja nekilnojamuoju turtu ir tvarko su juo susijusius reikalus, „ICA Bank“, kuri teikia finansines paslaugas ir nuo 2015 metų sausio mėnesio „Apotek Hjärtat“, kuri prekiauja medikamentais.

Šiai grupei taip pat priklauso „Hemtex“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.