Britų oro uostas laikomas vienu geriausių, tačiau keleiviai mano priešingai

Jau antrus metus iš eilės Londono Hitrou oro uostas paskelbtas vienu daugiausiai jungiamųjų skrydžių galimybių siūlančiu oro uostu visoje Europoje, skelbia dailymail.com.

Jau antrus metus iš eilės Londono Heathrow oro uostas paskelbtas vienu daugiausiai jungiamųjų skrydžių galimybių siūlančiu oro uostu visoje Europoje.<br>123rf nuotr.
Jau antrus metus iš eilės Londono Heathrow oro uostas paskelbtas vienu daugiausiai jungiamųjų skrydžių galimybių siūlančiu oro uostu visoje Europoje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2016, 3:14 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:57 AM

„OAG Megahub“ duomenimis, antrąją vietą Europoje užima ir nugalėtojui į nugarą kvėpuoja Frankfurto oro uostas, tačiau visame pasaulyje numeriu pirmu laikomas tarptautinis Čikagos O'Hare oro uostas.

Iš visų Jungtinėje Karalystėje esančių oro uostų, Hitrou buvo vienintelis patenkantis į geriausią susisiekimą turinčių Europos oro uostų dešimtuką ir į bendrą pasaulio 50-tuko sąrašą.

Remiantis kelionių oro žvalgybos įmonės „OAG“ duomenimis, pasaulio sąraše Hitrou užėmė 15 vietą. Toks tyrimas buvo atliktas apžvelgus atvykstamuosius ir išvykstamuosius oro uostų skrydžius per šešias valandas.

Antrąją vietą pasauliniame reitinge užėmė Atlantos Hartsfield-Jackson oro uostas, o trečioji vieta atiteko tarptautiniam Dalaso Fort Worth oro uostui.

Likęs dešimtukas išsidėstė taip: ketvirtoji vieta atiteko tarptautiniam Denverio Kolorado oro uostui, penktoji – tarptautiniam Šiaurės Karolinos valstijos Šarlotės oro uostui, šeštoji – tarptautiniam Los Andželo oro uostui, septintoji – Indonezijos sostinės Džakartos oro uostui Soekarno-Hatta, aštuntoji – tarptautiniam Sietlo Takomos oro uostui, devintoji – San Fransisko oro uostui ir paskutinioji vieta dešimtuke atiteko Arizonoje esančiam tarptautiniam Phoenix Sky Harbor oro uostui.

Apibendrinus, visame pasaulyje Europa užima trečiąją vietą pagal oro uostus, kurie turi kiek daugiau skrydžio tranzitų nei įprasti ir mažesni oro uostai. Tokių oro uostų Europoje yra 12 proc, Lotynų Amerikoje – 8 proc., Afrikoje – vos 2 proc. Štai Šiaurės Amerika turi didžiausią tokių oro uostų procentą, net 46 proc., o Aziją – 32 proc.

Vyresnysis „OAG“ specialistas komentuodamas Londono Hitrou oro uosto Europoje užimtą pirmąją poziciją sakė, kad šis oro uostas jau daugelį metų yra vienas daugiausiai skrydžių jungiančių Europos centrų.

„Jau daugelį metų Hitrou buvo numeris vienas visoje Europoje ir džiugu, kad ši pozicija nesikeičia net nepaisant didėjančio oro uostų konkurencingumo visoje Europoje“, – sakė Johnas Grantas.

Štai įsiutę keliautojai vis skundžiasi didelėmis eilėmis, kurias dažnai tenka laukti prie pasų kontrolės poskyrių Hitrou oro uoste.

Pavargę keleiviai, iš kurių daugelis ore jau būna praleidę daug valandų, sakė, kad atvykę buvo priversti laukti apie vieną valandą, o oro uoste vyravo tikras chaosas.

Tai jau trečias toks atvejis per pastarąsias savaites, kai keleiviai skundžiasi dėl ilgų eilių prie pasų kontrolės poskyrių Jungtinėje Karalystėje.

Parengė Raminta Rakauskė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.