10 nesaugiausių Europos miestų: kurių kaimynų reikia vengti?

Europoje vis labiau susirūpinant saugumo padėtimi, tyrimų kompanija „Mercel“ sudarė nesaugiausių Europos miestų sąrašą, rašo „Tourism Review“. Į dešimtuką pateko ir neramumų kamuojamos vietovės, ir kai kurie kaimyniniai miestai, iš pirmo žvilgsnio tikrai neatrodantys nesaugūs.

Sąrašas buvo sudarytas remiantis 2015 metų duomenimis – miestų santykiais su kitomis valstybėmis, vidaus stabilumu, saugumo užtikrinimu mieste ir nusikaltimų skaičiumi.<br>„123rf.com“ nuotr.
Sąrašas buvo sudarytas remiantis 2015 metų duomenimis – miestų santykiais su kitomis valstybėmis, vidaus stabilumu, saugumo užtikrinimu mieste ir nusikaltimų skaičiumi.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vengrijoje – protestai prieš vyriausybę.
Vengrijoje – protestai prieš vyriausybę.
Atėnuose – kruvini protestuotojų susirėmimai su policija.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Atėnuose – kruvini protestuotojų susirėmimai su policija.<br>AFP/ „Scanpix“ nuotr.
Vagys dažniausiai darbuojasi labiausiai lankomose miesto vietose.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vagys dažniausiai darbuojasi labiausiai lankomose miesto vietose.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 4:04 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 11:06 AM

Sąrašas buvo sudarytas remiantis 2015 metų duomenimis – miestų santykiais su kitomis valstybėmis, vidaus stabilumu, saugumo užtikrinimu mieste ir nusikaltimų skaičiumi.

10. Bukareštas, Rumunija

Nors agresija ir organizuotas nusikalstamumas nėra didelė problema Rumunijos sostinėje, čia klesti korupcija ir smulkūs nusikaltimai.

Kišenvagystė – labiausiai paplitęs nusikaltimas Bukarešte, todėl miesto svečiai raginami vengti sausakimšų vietų.

Kita, kiek pavojingesnė, problema – benamiai šunys. Priekabiavimas ir smurtas nėra paplitęs turistiniuose rajonuose, bet atokesni rajonai, tokie kaip Ferentaris, laikomi pavojingais.

9. Zagrebas, Kroatija

Zagrebo, kaip ir kitų Rytų Europos miestų, didžiausia problema – korupcija. Be jos, miestas palyginti saugus – daug nusikaltimų čia nevyksta. Situacija pagerėjo nuo karo su Jugoslavija, bet korupcija išlieka miesto problema.

8. Ryga, Latvija

Latvijos sostinė Ryga tarp dešimties nesaugiausių Europos miestų patenka dėl čia siaučiančio organizuoto nusikalstamumo bei prostitucijos. Turistai dažnai gražių merginų yra viliojami į barus, kuriuose už gėrimus turi pakloti protu nesuvokiamas sumas, kartais apvagiamos net jų kreditinės kortelės.

Kitas Rygoje paplitęs nusikaltimas – kišenvagystė. Vagys dažniausiai darbuojasi labiausiai lankomose miesto vietose. Atvykėliai Latvijos sostinėje gali susidurti ir su rasizmu – pastaruoju metu mieste vyksta nemažai protestų prieš emigrantus.

7. Roma, Italija

Su smulkiomis vagystės Roma kovoja jau ilgą laiką. Šiame mieste nieko nestebina traukinių stotyje naivių turistų laukiančios vaikų grupuotės, pasiruošusios ištuštinti kišenes.

Kita problema susijusi su avarijomis – vidutiniškai 7 žmonės per dieną Romoje yra partrenkiami automobilio. Mieste nesaugu, nes perėjos bei kampai čia naudojami mašinoms statyti, dėl to vairuotojams sunku pamatyti pėsčiuosius.

Taksi vairuotojai bei restoranai taip pat mėgsta kartais turistus priversti mokėti per daug, tad reikia būti atsargiems.

6. Madridas, Ispanija

Ispanijos sostinė – ne tik vienas populiariausių tarp turistų, bet ir vienas nesaugiausių miestų. Daugiausia įtakos tam turi vidaus neramumai mieste. Dėl didžiulio nedarbo tarp jaunimo mieste pilna kišenvagių.

5. Budapeštas, Vengrija

Neramumus į Vengrijos sostinę atnešė emigrantų krizė – sujudimai fiksuojami traukinių stotyse, o mieste rengiami protestai prieš imigrantus.

Nors smurto Budapešto gatvėse mažai, kišenvagystė bei dviračių vagystės čia įprastos.

4. Sofia, Bulgarija

Bulgarija yra skurdžiausia Europos Sąjungos šalis, todėl nenuostabu, kad čia siaučia socialiniai neramumai. Mieste dažnai vyksta protestai bei mitingai prieš vyriausybę, o turistai raginami aplenkti atokesnius miesto rajonus, kur didelis nusikalstamumas.

3. Atėnai, Graikija

Šalyje prasidėjus krizei išaugo skurdas bei nusikalstamumas. Saugumui mieste kenkia politiniai ir ekonominiai neramumai, pasibaigę kruvinomis demonstracijomis bei protestais mieste. Saugumo situaciją dar labiau pablogino pabėgėlių krizė.

2. Belgradas, Serbija

Smurto ir organizuoto nusikalstamumo lygis Serbijos sostinėje nedidelis, bet miestas vis dar išlieka vienas nesaugiausių dėl didelės korupcijos bei kyšininkavimo. Vandalizmas ir vagystės, ypač automobilių, mieste taip pat paplitę.

1. Kijevas, Ukraina

Kijevas – nesaugiausias miestas Europoje. Saugumas Ukrainoje kelia daug abejonių dėl neramumų šalies viduje ir jos santykių su Rusija. Vagystės, vandalizmas ir kruvini protestai šiame mieste tapo įprastu reiškiniu.

Tiesa, nusikaltimai prieš atvykėlius čia – retas reiškinys. Didesne problema, tiek Kijeve, tiek visoje Ukrainoje, lieka organizuotas nusikalstamumas ir korupcija.

Parengė Gintarė Valentinaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.