Streikuoja „British Airways“ įgula – išskristi iš Londono bus kebliau

Aviacijos bendrovės „British

Streikas gali sutrikdyti skrydžius iš Londono Hitrou oro uosto antradienį ir trečiadienį.<br>Reuters-Scanpix nuotr.
Streikas gali sutrikdyti skrydžius iš Londono Hitrou oro uosto antradienį ir trečiadienį.<br>Reuters-Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir Lrytas.lt inf.

2017-01-10 08:16, atnaujinta 2017-04-12 12:04

Streike dalyvaus per du tūkstančius bendrovės darbuotojų – profsąjungos „Unite“ narių. Jie reikalauja padidinti atlyginimus skrydžių palydovams, aptarnaujantiems vadinamuosius „kombinuotus reisus“, – tuos, kurie jungia trumpus bei ilgus skrydžius.

„Unite“ duomenimis, „British Airways“ vadovybė žadėjo, kad kombinuotus skrydžius aptarnaujančių įgulos narių, pasamdytų į darbą po 2010 metų, metinis atlyginimas sieks nuo 21 iki 25 tūkst. svarų sterlingų (nuo 25 iki 30 tūkst. dolerių). Iš tikrųjų darbuotojai gauna 12 tūkst. svarų ir papildomai tris svarus už kiekvieno skrydžio valandą.

Kiek anksčiau įgulos nariai atsisakė pasiūlymo didinti algas 2 procentais, reikalaudami pakelti realųjį atlyginimą iki tokio lygio, koks buvo žadėtas juos priimant į darbą.

Anot „Unite“ atstovo Oliverio Ričardsono (Oliver Richardson), „kai pagrindinė bendrovė „British Airways“ prognozuoja metinį 2,3 mlrd. svarų pelną, akivaizdu, kad britų nacionalinė vežėja pajėgi mokėti deramą atlyginimą žmonėms, kurie užtikrina mūsų saugumą skrydžio metu“.

BA tikina, kad streikas nesutrikdys darbo Londono Hitrou, Getviko ir Londono miesto oro uostų darbo. „Visi BA keleiviai sausio 10 ir 11 dienomis galės pasiekti savo kelionės tikslą, kaip planuota, nepaisant britų inicijuoto įgulos narių streiko dėl atlyginimų“, – teigiama bendrovės pranešime spaudai.

Oro linijų teigimu, visi skrydžiai į Londoną ir iš jo vyks įprasta tvarka. Dauguma skrydžių į Hitrou oro uostą ir iš jo taip pat nebus atšaukti. Tačiau BA perspėja, kad „labai nedidelę dalį“ skrydžių į Hitrou ir iš jo gali tekti sujungti, tai reiškia, kad daliai keleivių teks keliauti šiek tiek anksčiau ar vėliau. Kaip teigiama oro linijų pranešime, su klientais, kuriems gali tekti kiek pakoreguoti savo kelionės planus, susisiekta ir pasiūlyti jiems tinkami variantai.

Jeigu dviejų dienų streiku įgulos nariams nepavyks pasiekti savo reikalavimų, „Unite“ gali balsuoti už naujų analogiškų akcijų rengimą arba ieškoti kitokių protesto formų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.