Vyriausybė patvirtino „Rail Baltica“ specialųjį planą

Trečiadienį Vyriausybė patvirtino

Lietuva jau yra nutiesusi „Rail Baltica“ vėžę nuo Lenkijos sienos iki Kauno, rudenį buvo pradėti rekonstrukcijos darbai netoli Kauno – ruože Jiesia-Rokai.
Lietuva jau yra nutiesusi „Rail Baltica“ vėžę nuo Lenkijos sienos iki Kauno, rudenį buvo pradėti rekonstrukcijos darbai netoli Kauno – ruože Jiesia-Rokai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 1:15 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:57 AM

Statybų inspekcijos parengtame dokumente detaliai nurodoma, kur bus vedama „Rail Balticos“ vėžė nuo Kauno iki Lietuvos-Latvijos sienos. Patvirtinus specialųjį planą bus galima pradėti privačios žemės paėmimo visuomenės poreikiams procedūras, projektavimo ir statybos darbus.

Lietuva jau yra nutiesusi „Rail Baltica“ vėžę nuo Lenkijos sienos iki Kauno, rudenį buvo pradėti rekonstrukcijos darbai netoli Kauno – ruože Jiesia-Rokai. Tolesniam geležinkelio tiesimui nuo Kauno iki Latvijos Lietuva yra užsitikrinusi 180 mln. eurų europinės paramos.

Geležinkelio vėžę, sujungsiančią Helsinkį ir Varšuvą, numatoma pabaigti iki 2025 m., o 2011 m. „Rail Baltica“ Lietuvoje buvo pripažinta valstybinės reikšmės projektu.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.