Lietuviams patiko galimybė aukoti bankomatuose

Idėja suteikti galimybę bankomatuose ne tik išsigryninti pinigų, bet ir savo parama prisidėti prie kilnaus tikslo pasiteisino su kaupu. Per vieną mėnesį DNB bankomatuose socialinei iniciatyvai „RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai“ surinkta lėšų tiek, kiek per internetinę aukojimo platformą per metus.

Idėja suteikti galimybę bankomatuose ne tik išsigryninti pinigų, bet ir savo parama prisidėti prie kilnaus tikslo pasiteisino su kaupu.<br>T.Bauro nuotr.
Idėja suteikti galimybę bankomatuose ne tik išsigryninti pinigų, bet ir savo parama prisidėti prie kilnaus tikslo pasiteisino su kaupu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 9:11 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 7:26 AM

Toks paramos būdas Lietuvoje buvo išbandytas pirmą kartą. Surinkta parama, kurią skyrė klientai, DNB darbuotojai ir pats bankas siekia 11 tūkst. 254 eurų. Gydytojai klounai, kurie teikia emocinę pagalbą vaikams ir juos slaugantiems artimiesiems ligoninėse, galės aplankyti ir pradžiuginti beveik 7 tūkst. mažųjų pacientų visoje Lietuvoje.

„Šią iniciatyvą artėjant didžiosioms metų šventėms sugalvojo mūsų banko darbuotojai. Jie pasidalino mintimi, kad patys aukotų daugiau ir dažniau, jei tai būtų paprasta – vieno mygtuko paspaudimu. Akivaizdu, jog jie buvo teisūs – žmonės linkę dalintis savo gerumu su kitais, kai tik turi tam galimybių ir patogias priemones“, – sako DNB banko Privačių klientų tarnybos vadovė Vaineta Barevičiūtė.

Vos per vieną mėnesį DNB bankomatuose socialinei iniciatyvai surinkta suma siekia 3715 eurus. Didžiausia vienu metu paaukota suma – 54 Eur Šakiuose. Dosniausi buvo vilniečiai, kauniečiai ir klaipėdiečiai. Vidutinė bankomatuose paaukota suma – 3 Eur.

„Šis kartu su banku vykęs savotiškas eksperimentas yra dar vienas įrodymas, kad verslo sprendimai, kurie padeda klientui paaukoti atliekant kasdienius įprastus veiksmus, yra kryptis, į kurią turėtų būti einama aukojimų srityje. Tai puikus pavyzdys kitiems verslams, kaip galima paskatinti savo klientus būti labiau socialiai atsakingiems“, – džiaugiasi portalo Aukok.lt vadovė Inga Langaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.