„Barclays“ vadovas: Londonas išliks „finansiniais Europos plaučiais“

Londonas gali atsikvėpti iš

J.Staley pripažino, kad kitos Europos sostinės aktyviai ragina banką perkelti savo veiklą kitur.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Staley pripažino, kad kitos Europos sostinės aktyviai ragina banką perkelti savo veiklą kitur.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Jan 19, 2017, 11:22 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:20 PM

Nors „Barclays“ vadovas pripažįsta, kad bankui gali tekti perkelti tam tikras savo operacijas į Dubliną ar Vokietiją, jis tiki, kad didžioji jų Europos bankininkystės verslo dalis bus toliau vykdoma Jungtinėje Karalystėje (JK):

„Aš nemanau, kad Europos finansų centras paliks Londono miestą. Yra daugybė priežasčių, verčiančių mane manyti, kad JK ir toliau išliks finansiniais Europos plaučiais.“

J.Staley pripažino, kad kitos Europos sostinės aktyviai ragina banką perkelti savo veiklą kitur.

„Labai įdomu: vieną minutę niekas nenori bankininkų savo kiemelyje, o jau kitą – jie kviečia tave į „barbekiu“ vakarėlį“. J.Staley įsipareigojimas Jungtinei Karalystei nudžiugins šalies ministrę pirmininkę Theresa May ir iždo sekretorių Philipą Hammondą, kurie ketvirtadienį Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume kreipsis į renginio delegatus.

Toks „Barclays“ vadovo pareiškimas nuskambėjo netrukus po to, kai bankas HSBC pranešė perkelsiantis 1 000 darbo vietų iš Londono į Paryžių. UBS taip pat paskelbė apie savo planus perkelti iki 1 000 darbo vietų į kitą Europos šalį po to, kai britų vyriausybė paskelbė pasitrauksianti iš bendrosios Europos rinkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.