Būna ir taip: pacientą iš ligoninės iškeldino teismo būdu

Dvejus metus „be reikalo“ ligoninėje pragulėjęs pacientas iš jos buvo iškeldintas teismo paliepimu, po to, kai į jį kreipėsi nepageidaujamo paciento nebeapsikentusi ligoninė, rašo BBC.com.

Dvejus metus „be reikalo“ ligoninėje gulėjęs pacientas iš jos buvo iškeldintas teismo paliepimu, nes būtent į jį kreipėsi nepageidaujamo paciento nebeapsikentusi ligoninė, rašo bbc.com.<br>123rf nuotr.
Dvejus metus „be reikalo“ ligoninėje gulėjęs pacientas iš jos buvo iškeldintas teismo paliepimu, nes būtent į jį kreipėsi nepageidaujamo paciento nebeapsikentusi ligoninė, rašo bbc.com.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2017, 2:00 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:58 PM

Buvo puikios būklės

Vyras, kurio duomenų ligoninė neatskleidė, daugiau nei dvejus metus atsisakė palikti ligoninės patalpas. Tai įvyko James Paget universiteto ligoninėje, Norfolke, rytinėje Anglijos grafystėje prie Šiaurės jūros.

Ligoninės atstovai teigė, kad vyras buvo puikios būklės ir jau buvo tinkamas vykti gydytis į namus, o kiek vėliau jam buvo pasiūlytas ir būstas, kuriame jis galėtų apsistoti.

Pasak ligoninės atstovų, kreipimasis į teismą buvo paskutinė jų priemonė iškeldinti vyrą, o toks sprendimas anaiptol nebuvo priimtas lengvai.

Vietoj viešbučio?

Pacientas, gulėjęs toje pačioje palatoje su nenorinčiu išsikraustyti vyru teigė, kad toks vyro apsistojimas ligoninėje buvo „vieša paslaptis“, ir buvo aišku, kad jis čia praleis dvejus metus.

Kita moteris, kuri norėjo išlikti nežinoma ir savo duomenų neatskleidė, teigė pasišlykštėjusi tokia situacija.

„Tai juokinga, jis ligoninės lovą naudojasi tarsi viešbutyje“, – sakė ji.

Ligoninei teismas leido iškelti vyrą. Toks leidimas buvo duotas gruodžio 1 dieną, tačiau ligonis namo išvyko tik sausio 10-ąją.

Kainavo daug

Anglijos sveikatos departamento duomenimis, vidutinė ligoninės lovos paros kaina Anglijoje yra apie 400 svarų, tai yra apie 462 eurus.

Tai reiškia, kad žmogaus viešnagė James Paget universiteto ligoninėje kainavo daugiau nei 300,000 svarų, 347 tūkst. eurų per dvejus metus.

Ligoninės vadovė Anna Hills teigė nebemačiusi kitos išeities, tik kaip kreiptis į teismą.

„Ponas pakartotinai atsisakė visų jam teikiamų patalpų gyventi suorganizavimo pasiūlymų, nors buvo tinkamas vykti namo ir ten toliau tęsti gydymą. Kaip paskutinė išeitis, kurios ėmėmės, tai buvo kreipimasis į teismą prašant leidimo jį pašalinti iš ligoninės. Sprendimas kreiptis į teismą nebuvo priimtas lengvai“, – sakė ligoninės vadovė Anna Hills.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.