PVM lengvatų nei mėsai, nei kitiems maisto produktams nebus

Vyriausybė nepritarė pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifų mėsai ir kitiems būtiniesiems maisto produktams mažinimui. Pasak Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio, lengvatos prasmingos ir socialiai teisingos tik tada, kai jų realią naudą pajunta visi vartotojai.

Vyriausybė nepritarė PVM lengvatai nei mėsai, nei būtiniesiems maisto produktams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vyriausybė nepritarė PVM lengvatai nei mėsai, nei būtiniesiems maisto produktams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2017, 1:05 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:11 PM

Tačiau atlikti skaičiavimai rodo, kad ši PVM lengvata maisto produktų kainoms reikšmingo poveikio nepadarytų arba kainų sumažėjimas būtų trumpalaikis. Be to, į valstybės biudžetą būtų surinkta mažiau lėšų. Dėl lengvatų šviežiai atšaldytai mėsai ir šviežiai tvenkiniuose išaugintai žuviai valstybės pajamos sumažėtų 43 mln. eurų, sumažinus PVM tarifą būtiniausių prekių krepšeliui – 135 mln. eurų.

Finansų ministerijos duomenimis, PVM tarifų skirtumai taip pat nėra pagrindinis veiksnys, lemiantis Lietuvos gyventojų pasirinkimą apsipirkti Lenkijoje – daugiausiai kaimyninėje šalyje lietuviai įsigyja kitų, nei maisto produktų, prekių, kurios ten apmokestinamos standartiniu 23 proc. PVM tarifu.

Vykdydama programą, 17-oji Vyriausybė ateityje svarstys tik socialiai teisingas ir galutiniam vartotojui naudą kuriančias lengvatas, taip pat ne tik ribos naujų PVM lengvatų atsiradimą, bet įvertins ir šiuo metu taikomų tikslingumą. Visa mokesčių sistema ir esamos lengvatos bus peržiūrėtos iki šių metų liepos 1 dienos.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.