Dėl Donaldo Trumpo įsakymo – problemos avialinijoms

JAV prezidento Donaldo Trumpo įsakymas laikinai uždrausti imigraciją iš 7

„Lufthansa“ veikia Irane, Irake ir maždaug 20-yje JAV miestų, tarp kurių yra ir šalies sostinė Vašingtonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Lufthansa“ veikia Irane, Irake ir maždaug 20-yje JAV miestų, tarp kurių yra ir šalies sostinė Vašingtonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos, lrytas.lt inf.

Jan 30, 2017, 3:59 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:55 AM

Anot Dubajuje įsikūrusios kompanijos „Emirates“, jau padaryti reikiami veiksmai siekiant išvengti galimų problemų dėl naujojo įsakymo. Tuo tarpu trečia pagal dydį Europos aviakompanija „Lufthansa“ taip pat priversta taikytis, mat naujoji JAV politika liečia ir dvigubą pilietybę turinčius darbuotojus.

„Emirates“ turi maršrutų iš viso trijose šalyse, kurių piliečiams D. Trumpas laikinai uždraudė atvykti į JAV. Kompanija keleivius skraidina į Irano sostinę Teheraną bei piligrimų miestą Mašadą, taip pat į Sudano sostinę Chartumą ir Bagdado, Basros bei Erbilo miestus Irane. Anksčiau vykdyti skrydžiai į Siriją, Jemeną ir Libiją buvo sustabdyti dėl konfliktų.

„Lufthansa“ veikia Irane, Irake ir maždaug 20-yje JAV miestų, tarp kurių yra ir šalies sostinė Vašingtonas. Vokiečių avialinijos skraidina iš Teherano į Frankfurtą, Vieną ir Miuncheną, o Irake siūlo reisus į kurdų kontroliuojamą Erbilo miestą.

Avialinijos reisams dažniausiai samdo tuos darbuotojus, kurie geba kalbėti vietinėmis kalbomis, tad reisuose iš arba į Artimuosius Rytus, ar šiaurės Afriką dažniau dirba arabiškai arba persiškai kalbantys darbuotojai, kuriuos gali paveikti D. Trampo draudimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.