Mūsiškis ministras nusprendė plaukti prieš srovę

Žemdirbių protestai Briuselyje – jau seniai anokia naujiena. Tačiau sausio pabaigoje vykęs pienininkų mitingas, kurio metu Belgijos ir ES sostinėje buvo drabstomasi pieno milteliai, buvo išskirtinis, nes tarp jo dalyvių buvo ir mūsiškis ministras.

B.Markauskas (kairėje) mitingavo kartu su Pieno gamintojų asociacijos vadovu J.Vilioniu.
B.Markauskas (kairėje) mitingavo kartu su Pieno gamintojų asociacijos vadovu J.Vilioniu.
Tokią žinią ministras paskelbė savo feisbuko paskyroje.
Tokią žinią ministras paskelbė savo feisbuko paskyroje.
Eurokomisarui Ph.Hoganui buvo nesuvokiama, kodėl pieno gamintojai protestuoja pakilus supirkimo kainoms.
Eurokomisarui Ph.Hoganui buvo nesuvokiama, kodėl pieno gamintojai protestuoja pakilus supirkimo kainoms.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 7, 2017, 12:48 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:49 PM

„Visada kovojau ir kovosiu už ūkininkų interesus. Kartu su protestuojančiais pieno gamintojais iš Lietuvos Pieno Gamintojų Asociacija, Briuselyje prie Europos Sąjungos Tarybos pastato“. Tokią žinutę feisbuke išplatino mūsiškis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas.

Į Briuselį jis vyko toli gražu ne protestuoti, tačiau nepraleido ir šios atrakcijos. Mat tuo metu kaip tik vyko ES valstybių žemės ūkio ministrų susitikimas.

Europos Komisijos komisaras Philas Hoganas, kuruojantis žemės ūkio sritį, piktinosi susitikimo metu protestavusiais pienininkais. Pastarieji kovojo už tai, kad ES per pigiai nepardavinėtų anksčiau intervenciniu būdu supirktų pieno miltų, nes tai gali sumažinti paties pieno supirkimo kainas.

Ph.Hoganas stebėjosi, kad pieno gamintojai nepatenkinti tuo metu, kai nuo praėjusiųjų metų rugpjūčio pieno supirkimo kainos pakilo net ketvirtadaliu. „Tą lėmė ir Europos Komisijos veiksmai. Todėl sunku suvokti šių protestų prasmę“, – aiškino eurokomisaras. Tačiau mūsų ministrui tai netrukdė apsivilkti protestuotojų aprangą.

Įdomu, kad šio susitikimo proga Žemės ūkio ministerija išplatino pranešimą apie tai, kaip reikia rūpintis pieno sektoriumi, nors tai buvo tik viena iš daugelio ministrų posėdžio temų, nes aptartas ir kiaulių maras, ir paukščių gripas, ir kitos temos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.