„Žemaitijos pienui“ – įspėjimas dėl netinkamai atskleistos finansinės informacijos

Lietuvos banko (LB) Priežiūros

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 9:01 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:37 AM

Lietuvos banko Priežiūros tarnyba nustatė, kad bendrovės „Žemaitijos pienas“ 2015 m. finansinės ataskaitos neatitinka 39 TAS „Finansinės priemonės. Pripažinimas ir vertinimas“, 2 TAS „Atsargos“, 16 TAS „Nekilnojamasis turtas, įranga ir įrengimai“ reikalavimų. Buvo pripažintas visų iš susijusių įmonių gautinų sumų vertės sumažėjimas, kuris nebuvo pagrįstas, be to, įrodymais ar dokumentais nebuvo pagrįstas atsargų nukainojimas iki grynosios galimo realizavimo vertės, netinkamai buvo nustatytas ilgalaikio materialiojo turto naudingo tarnavimo laikas. Todėl nebuvo tinkamai atskleista finansinė informacija apie bendrovės 2015 m. finansinę būklę ir veiklos rezultatus.

Bendrovė įpareigota, kai rengs 2016 m. finansines ataskaitas, retrospektyviai ištaisyti finansines ataskaitas pagal 2 TAS „Atsargos“ ir 39 TAS „Finansinės priemonės. Pripažinimas ir vertinimas“ reikalavimus ir perspektyviai įvertinti finansines ataskaitas pagal 16 TAS „Nekilnojamasis turtas, įranga ir įrengimai“ reikalavimus.

AB „Žemaitijos pienas“ taip pat įpareigota atskleisti investuotojams pažeidimų poveikį finansinėms ataskaitoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.