R. Karbauskio mesti kaltinimai vaistininkams – kaip griaustinis iš giedro dangaus

„Valstiečiai“ pranešė, kad dėl dviejų didžiausių Lietuvoje vaistinių tinklų „Eurovaistinė“ ir „Camelia“ kreipsis į Konkurencijos tarnybą. Jie įtaria, kad vaistai Lietuvoje gali būti brangūs dėl nesąžiningos vaistinių konkurencijos. Jų atstovai tvirtina, kad tai – netiesa.

Abu vaistinių tinklai teigia, kad lentynos mokesčio netaiko<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Abu vaistinių tinklai teigia, kad lentynos mokesčio netaiko<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raminta Rakauskė, Gintarė Valentinaitienė

Feb 13, 2017, 4:06 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:49 AM

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis pranešė, kad kreipsis į Konkurencijos tarybą, ar EVRC , „Reklamos sklaida“, „Eurovaistinė“ ir „Camelia“ nepažeidžia įstatymų, draudžiančių konkurenciją ribojančius susitarimus.

„Galima suprasti, kad „lentynos mokestį“ sumoka didmenininkai, vaistų gamintojai ir platintojai, siekiantys, kad jų produkcija būtų prekiaujama minėtuose vaistinių tinkluose. Kaip žinoma, „lentynos mokesčių“ taikymas riboja konkurenciją vaistų rinkoje.

Vaistinių tinklus pasiekia tik susimokėjusių gamintojų ir platintojų vaistai. Be to, toks mokestis gali sukurti prielaidas vaistinių tinkluose platinti brangesnius vaistus“, – kalbėjo R.Karbauskis.

„Eurovaistinė“: „Mokesčio netaikome“

Eurovaistinės“ valdybos pirmininkė Ingrida Damulienė teigia, kad vaistinė netaiko patekimo į tinklą mokesčio: „Su „Eurovaistine“ susijusiose įmonėse jokių mokesčių, susijusių su prekių patekimu į asortimentą nėra. Tiek „Eurovaistinė“, tiek kitos įmonės veikia vadovaudamosi įstatymais, yra audituojamos nepriklausomų audito bendrovių.“

I.Damulienė nepritaria viešai išreikštai nuomonei, kad savo veiksmais „Eurovaistinė“ riboja konkurenciją.

Vis dėlto, jeigu Konkurencijos tarnyba matys pagrindą tirti vaistinių tinklo veiklą, „Eurovaistinė“ žada bendradarbiauti ir suteikti visą reikiamą informaciją.

„Kasmet mūsų vaistinių asortimente esamų vaistų kiekis pasipildo dešimtimis. Aštuoni iš dešimties jų yra generiniai vaistai. Todėl jokiu būdu negalima teigti, kad į mūsų vaistines sunkiai patenka nauji produktai, ypač generiniai vaistai“, – sakė I.Damulienė.

„Camelia“: „Patys padėsime tyrimui“

Bendrovės „Nemuno vaistinė“, valdančios vaistinių tinklą „Camelia“, generalinė direktorė Aušra Budrikienė taip pat tvirtino, kad jokie „lentynos“ mokesčiai šiame vaistinių tinkle nėra taikomi.

„Galiu užtikrintai pasakyti, jog mūsų vaistinių tinklas netaiko jokių „lentynos“ mokesčių, taip pat nedalyvauja jokiuose kituose konkurenciją ribojančiuose susitarimuose.

Griežtai laikomės teisės aktais Lietuvoje nustatyto veiklos reglamentavimo ir nuolat bendradarbiaujame su kontroliuojančiomis institucijomis. Jeigu bus pradėtas tyrimas, ar pasirinkta veiklos forma atitinka teisinį reglamentavimą, kuo skubiau surinksime visą tyrėjus dominančią informaciją ir sieksime gauti oficialų patvirtinimą, jog nepažeidžiame jokių Konkurencijos įstatymo nuostatų“, – situaciją komentavo A.Budrikienė.

Tie, kurie turi abejonių, pasak generalinės direktorės, su valdomų įmonių grupei priklausančios rinkodaros paslaugų bendrovės „Reklamos sklaida“ ataskaitomis gali susipažinti ir asmeniškai.

„Camelia“ vaistinių tinklą valdanti „Nemuno vaistinė“, taip pat mūsų įmonių grupei priklausanti rinkodaros paslaugų bendrovė „Reklamos sklaida“ kasmet išsamias finansines ataskaitas teikia Juridinių asmenų registrui – su jomis gali susipažinti kiekvienas Lietuvos gyventojas“, – sakė A.Budrikienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.