Keltų bendrovė rankomis sukirto su medikais – teiks pagalbą

Nevyriausybinė humanitarinė organizacija „Mercy Ships“ ir didžiausia privati keltų bendrovė „Stena Line“ sudarė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį. Bendradarbiavimo tikslas – skleisti labdaros idėją keleiviams ir verslo partneriams ir taip skatinti savanorystę „Stena Line“ viduje. 

„Mercy Ships“ – ligoninė ant vandens – padėjo daugiau nei 2,5 milijonų žmonių.<br>Organizatorių nuotr.
„Mercy Ships“ – ligoninė ant vandens – padėjo daugiau nei 2,5 milijonų žmonių.<br>Organizatorių nuotr.
„Mercy Ships“ – ligoninė ant vandens – padėjo daugiau nei 2,5 milijonų žmonių.<br>Organizatorių nuotr.
„Mercy Ships“ – ligoninė ant vandens – padėjo daugiau nei 2,5 milijonų žmonių.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 1:26 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:11 AM

„Mercy Ships“ priklauso didžiausi pasaulyje civiliniai laivai – ligoninės, kurie yra naudojami teikti nemokamas, pasaulinio lygio sveikatos priežiūros paslaugas ir padėti patiems neturtingiausiems ugdyti jų gebėjimus bei skatinti tvarią plėtrą besivystančiose šalyse. Nuo 1978 m. „Mercy Ships“ padėjo daugiau nei 2,5 milijonų žmonių.

Laivo įgulą sudaro daugiau kaip 400 savanorių iš 40 šalių. Gydytojai, slaugytojai, techniniai darbuotojai, laivo įgula bei daugelis kitų specialistų – apie 1 000 savanorių, padeda tiems, kuriems reikia profesionalios sveikatos priežiūros.

„Mes radome tinkamos kvalifikacijos ir turintį atitinkamus įsipareigojimus partnerį, kuris, kaip ir mes, įžvelgia darbo jūroje ir laivuose pranašumus. Rūpinimasis yra mūsų misijos dalis, ir tai reiškia, kad mūsų nuosekliai besivystantis darbas apima daugiau nei tik aplinkosaugos iniciatyvas. Mūsų partnerystė su „Mercy Ships“ tampa svarbia šio darbo dalimi ir suteikia mums puikią galimybę įtraukti į šį darbą mūsų darbuotojus, klientus ir partnerius“, – teigia „Stena Line“ generalinis direktorius Niclas Mårtensson.

„Mercy Ships“ yra vienintelė tokia organizacija ir mums labai malonu gauti palaikymą iš „Stena Line“. Jie suprato mūsų misiją ir mes labai džiaugiamės jų noru bendradarbiauti su mumis ją įgyvendinant“, – pareiškė „Mercy Ships Švedija“ rinkodaros skyriaus vadovas Pascal Andréasson.

Sausio pabaigoje „Stena Line“ generalinis direktorius Niclas Mårtensson apsilankė „Africa Mercy“, šiuo metu esančiame Kotone, Benine, Vakarų Afrikoje, kur galėjo stebėti darbą laive – ligoninėje. „Mercy Ships“ yra buvęs Skandinavijos geležinkelių keltas, kuris buvo paverstas į laivą – ligoninę su penkiomis operacinėmis ir praleido dešimt mėnesių įvairiuose Afrikos uostamiesčiuose.

Vizito metu Niclas Mårtensson teigė: „Pagalbos ir paramos poreikis Afrikoje yra akivaizdus, todėl „Mercy Ships“ savanoriai, jų atsidavimas ir žinios daro labai didelį poveikį šiame regione. Savo vizito laive metu aš sutikau pacientus, galėjau stebėti ten vykstančius procesus ir supratau, kad tai yra pagalba, keičianti gyvenimą. Man tai labai svarbi patirtis.“

Apie 10 milijonų žmonių kiekvienais metais susipažins su informacija apie „Mercy Ships“ „Stena Line“ keltuose ir bendrovės socialiniuose tinkluose. 2017 m. pavasarį „Stena Line“, bendradarbiaudama su „Mercy Ships Švedija“, teiks informaciją apie labdarą visuose savo keltuose Europoje.

„Stena Line“ taip pat šiuo metu rengia programą dėl finansinės paramos darbuotojams - įgulos nariams, kurie norėtų būti savanoriais „Mercy Ships“ laivuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.