Rusai vėl veržiasi į Turkiją – valdžios draudimas ten skristi subrandino ilgesį

Maskvos turizmo agentūros Turkiją vadina viena populiariausių žiemos sezono krypčių. Netgi iki draudimo rengti turus į šią šalį Turkija nebuvo tokia paklausi tarp rusų žiemos metu. Šitaip tvirtina ekspertai.

„Rosturizm“ duomenimis, iki santykių su Turkija atšalimo kasmet šią šalį, garsėjančią savo kurortais, aplankydavo 3,5 mln. Rusijos piliečių. Didžiausia dalis – vasarą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Rosturizm“ duomenimis, iki santykių su Turkija atšalimo kasmet šią šalį, garsėjančią savo kurortais, aplankydavo 3,5 mln. Rusijos piliečių. Didžiausia dalis – vasarą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 19, 2017, 4:45 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 6:49 PM

Turkija įrašyta septintuoju numeriu populiariausių turistinių krypčių reitinge, kurį sudarė kompanija „Banko“, remdamasi beveik 600 Maskvos turizmo agentūrų apklausa. Kaip skelbia rbc.ru, 3,3 proc. jų su Turkija aktyviai dirbo 2016-2017 metų žiemos sezonu. Į populiariausių šaltojo meto krypčių sąrašą Turkija nepateko nei pernai, kai galiojo draudimas, nei užpernai.

„Rosturizm“ duomenimis, iki santykių su Turkija atšalimo kasmet šią šalį, garsėjančią savo kurortais, aplankydavo 3,5 mln. Rusijos piliečių. Didžiausia dalis – vasarą.

Rusijos valdžia leido vėl pardavinėti kelialapius į Turkiją 2016 metų birželį, tačiau skraidinti turistų užsakomaisiais reisais turizmo įmonės negalėjo iki rugpjūčio pabaigos. Kai draudimas buvo galutinai atšauktas, Rusijos kelionių rengėjai nutarė pratęsti kelionių į Turkiją laiką iki lapkričio. Anksčiau jos būdavo baigiamos spalį.

Rbc.ru rašo, kad rusai noriai pirko šias keliones, rezervavo kelialapius ir Naujiesiems metams. Rusijos turizmo operatorių asociacijos vykdomoji direktorė Maja Lomidzė sakė: „Žmonės pasiilgo Turkijos. Ir tai ne tušti žodžiai. Dalis turistų niekur nevažiavo, kol negalėjo nuvykti į Turkiją“.

Dar vienas srauto į Turkiją padidėjimo motyvas – susisiekimo tarp Rusijos ir Egipto oru draudimas. Jį Rusija įvedė 2015 metų pabaigoje po išpuolio Sinajaus pusiasalyje. „Turkija su prabangiais viešbučiais, dengtais baseinais su jūros vandeniu tapo gera Egipto alternatyva“, – sakė „Banko“ viceprezidentas Dmitrijus Danilenka.

Pati Rusija paklausiausių turizmo krypčių tarp rusų sąraše užėmė 6-tą vietą. Praėjusią žiemą keliones po šią šalį pardavinėjo 2,3 proc. Maskvos turizmo agentūrų, dabar jų gretos išaugo iki 4,9 proc. Skelbiama, kad kelionių po žieminę Rusiją skaičius išaugo 10 proc., palyginti su padėtimi metais anksčiau.

Į populiariausių žiemą krypčių reitingą pateko tik tos šalys, kuriose tuo metu įmanoma mėgautis poilsiu paplūdimiuose. Rusijos sostinės turizmo agentūrų duomenimis, itin paklausios valstybės buvo Tailandas ir Vietnamas. Trečią, ketvirtą ir penktą vietas užėmė Dominikos Respublika, Indija ir Jungtiniai Arabų Emyratai.

Parengė Aida Murauskaitė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.