Rusijos turizmo valdžia bijo: Egiptas atims turistus iš Krymo

Jei Egiptas vėl atsivertų Rusijos piliečiams, tai sumažintų vietos kurortų paklausą tarp rusų. Šitaip agentūrai „Interfax“ pasakė Turizmo operatorių asociacijų vykdomoji direktorė Maja Lomidzė. Nuo 2015 metų lapkričio tiesioginiai skrydžiai į Egiptą iš Rusijos draudžiami.

Rusija uždraudė organizuoti keliones į Egiptą 2015 metų lapkritį po „Kogalymavia“ orlaivio, kuriuo skrido rusų turistai, katastrofos Sinajaus pusiasalyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusija uždraudė organizuoti keliones į Egiptą 2015 metų lapkritį po „Kogalymavia“ orlaivio, kuriuo skrido rusų turistai, katastrofos Sinajaus pusiasalyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2017, 10:29 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:23 PM

„Vėl atsidarius galimybei turistus skraidinti į Egiptą, vienareikšmiškai sumažėtų vietinio turizmo Rusijoje paklausa. Kelionės po Rusiją pernai pabrango. O Egipto kurortai išalkę, jie nori turistų. Kainos ten bus tokios, kokios buvo iki uždraudimo tiesiogiai skraidinti turistus iš Rusijos, arba mažesnės“, – įsitikinusi M.Lomidzė.

Pasak jos, poilsio Krasnodaro krašte arba Kryme kainos pakėlimas 20-30 proc. yra reikšmingas ir grįžus kelionėms į Egiptą reikšminga dalis turistų pasirinktų poilsį jame.

Rusija uždraudė organizuoti keliones į Egiptą 2015 metų lapkritį po „Kogalymavia“ orlaivio, kuriuo skrido rusų turistai, katastrofos Sinajaus pusiasalyje.

Rusijos valdžia jau skelbė, kad skrydžiai į Egiptą galėtų būti atnaujinti dar 2016-aisiais. Tačiau vasario 20 dieną Rusijos susisiekimo ministras maksimas Sokolovas pasakė, kad Rusijos aviacijos saugumo specialistai vis dar turi pretenzijų Kairo oro uostui.

Parengė Aida Murauskaitė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.