Milijonierius Nerijus Numavičius tapo interneto sukčių jauku

Internetiniai sukčiai nusitaikė į Nerijų Numavičių. Turtingiausio Lietuvos žmogaus ir „Vilniaus prekybos“ akcininko nuotraukos ir išgalvotos citatos buvo naudojamos kvailiams medžioti.

Sukčiai, prisidengdami N.Numavičius atvaizdu ir pavarde, vilioja kvailius.<br>„Facebook“ nuotr.
Sukčiai, prisidengdami N.Numavičius atvaizdu ir pavarde, vilioja kvailius.<br>„Facebook“ nuotr.
Sukčiai, prisidengdami N.Numavičius atvaizdu ir pavarde, vilioja kvailius.<br>„Facebook“ nuotr.
Sukčiai, prisidengdami N.Numavičius atvaizdu ir pavarde, vilioja kvailius.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2017, 9:48 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:02 PM

Nerijus Numavičius atskleidžia paprastą darbo namuose triuką (Mesk savo darbą per 30 dienų!). Lietuviai tuo naudojasi, kad per dieną uždirbtų 2400 litų, ir išeina iš savo darbų“, – tokiais užrašais greta N.Numavičiaus nuotraukos socialiniame tinkle „Facebook“ vilioja grupė „USA Health“.

Dalijasi paslaptimis

Kitas pranešimas skamba dar keisčiau: „Pakvaišęs milijardierius visuomenei atskleidė itin slaptą sistemą.“ Čia cituojama ir straipsnio ištrauka, kurioje žinančius apie N.Numavičiaus buvimo vietą prašoma kreiptis į policiją.

„N.Numavičius slepiasi, jis neturėjo teisės dalintis šia slapta sistema. Jei žinote, kur jis yra, susisiekite su vietos pareigūnais“, – rašo sukčiai.

Turbūt niekas nesiginčys – N.Numavičius tikriausiai gali atskleisti keletą praturtėjimo ar sėkmingo verslo triukų, bet šios žinutės – sukčių pramanas.

Prie vienos nuorodos net įdėta „geriausio N.Numavičiaus draugo, kuris nenorėjo atskleisti savo tapatybės“, citata, kurioje jis pasakoja, kad N.Numavičius nėra linkęs kalbėti viešai, o jeigu tai daro, vadinasi, kažkuo tikrai tiki.

Tik viena smulkmena – viduryje teksto Nerijus staiga virsta Tony.

Žinutės jau pašalintos

N.Numavičiui atstovaujanti advokatė Olga Petroševičienė patvirtino, kad verslininkas neturi nieko bendra su plintančiais pranešimais.

„Apmaudu, kad sukčiai naudojasi N. Numavičiaus duomenimis bandydami neteisėtai išvilioti pinigų iš žmonių. Raginame visus, mačiusius tokią informaciją, būti budriems ir neapsigauti – tai yra sukčiavimas“, – sakė ji.

Advokatė teigė, kad jau imtasi visų galimų priemonių užkirsti kelią šiai veiklai ir neteisėtam N.Numavičiaus atvaizdo, vardo, pavardės ir kitų asmens duomenų naudojimui.

„Nustatę tikslų IP adresą kreipėmės į puslapio administratorių, taip pat į socialinį tinklą „Facebook“ ir nurodėme kuo skubiau pašalinti melagingą informaciją, pažeidžiančią N.Numavičiaus teises. Nesulaukę adekvačios reakcijos svarstysime galimybę pažeistas teises ginti teisme“, – pasakojo O.Petroševičienė.

Teismo neprireikė. „Facebook“ darbuotojams, su panašiais sukčiais susiduriantiems kasdien, užteko įrodymų, kad tai – bandymas apgauti žmones. Ketvirtadienį nuorodos jau buvo dingusios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.