Turizmo departamentas įspėja dėl socialiniuose tinkluose siūlomų kelionių

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (toliau – VTD) įspėja dėl socialiniuose tinkluose ir interneto svetainėse siūlomų kelionių, kai nėra aiškiai įvardintas paslaugų teikėjas, t. y. kai nurodomas tik kontaktinis telefono numeris ir/ar el. paštas. Tokiais atvejais lieka neaišku, koks juridinis ar fizinis asmuo yra turizmo paslaugos teikėjas, todėl kyla pagrįsta rizika, kad vykdoma galimai nelegali arba neteisėta veikla.

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (toliau – VTD) įspėja dėl socialiniuose tinkluose ir interneto svetainėse siūlomų kelionių, kai nėra aiškiai įvardintas paslaugų teikėjas.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (toliau – VTD) įspėja dėl socialiniuose tinkluose ir interneto svetainėse siūlomų kelionių, kai nėra aiškiai įvardintas paslaugų teikėjas.<br>K.Kavolėlio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2017, 10:59 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 4:02 AM

Viena iš tokių svetainių yra www.atostogos.info, kuri šiuo metu reklamuojama socialiniame tinkle Facebook. Nei svetainėje, nei Facebook paskyroje nėra informacijos apie turizmo paslaugų teikėją. Anksčiau ši svetainė buvo prieinama per nuorodą iš UAB „HotelsNet“ svetainės www.hotelsnet.eu, dėl kurios VTD jau įspėjo anksčiau.

Svetainėje www.atostogos.info teikiama tokia informacija: „1. Tai nėra organizuota turistinė kelionė. 2. Turistinės kelionės sutartis tarp užsakovo ir Atostogos.info negali būti pasirašoma, kadangi įmonė nėra tiesioginė paslaugų tiekėja. 3. Užsakymo metu užsakovas sutinka su visomis kiekvieno paslaugos tiekėjo sąlygomis atskirai. Kitu atveju paslaugos užsakyti negalima. 4. Visi ginčai tarp užsakovo ir tiekėjo sprendžiami nurodytomis tiekėjo sąlygomis. 5. Atostogos.info gali tik padėti ar konsultuoti užsakovą ginčui išspręsti.“ Ši informacija klaidina turistus ir tuo pažeidžia jų teises. Svetainėje siūlomos kelionės pažeidžiant Lietuvos Respublikos turizmo įstatymo reikalavimus. Atkreiptinas dėmesys, jog šis neįvardintas juridinis/fizinis asmuo deklaruoja, kad neprisiima jokios atsakomybės ir ginčo atveju gali tik padėti ar konsultuoti turistą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.