Taip gyventi verta, sako „Lidl“ ir Andrius Užkalnis apie tai parašo knygą

„Taip gyventi verta“ – nuo šiol ši frazė lietuviams galės asocijuotis ne tik su „Lidl“, bet ir su Andriumi Užkalniu, kuris savo knygą nusprendė pavadinti prekybos tinklo šūkiu.

Andrius Užkalnis džiaugėsi, kad naujoji jo knyga Knygų mugėje sulaukė didelio leituvių susidomėjimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Andrius Užkalnis džiaugėsi, kad naujoji jo knyga Knygų mugėje sulaukė didelio leituvių susidomėjimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Taip gyventi verta“ – kažkur girdėta. Būtent su tokiu šūkiu ir krepšininku Arvydu Saboniu priešakyje pernai vasaros pradžioje į Lietuvą žengė prekybos tinklas „Lidl“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Taip gyventi verta“ – kažkur girdėta. Būtent su tokiu šūkiu ir krepšininku Arvydu Saboniu priešakyje pernai vasaros pradžioje į Lietuvą žengė prekybos tinklas „Lidl“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 3:19 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:55 PM

Nauja „Lidl“ reklaminė kampanija? O gal A.Užkalnis šaiposi?

„Taip gyventi verta“ – pirmas apžvalgininko A.Užkalnio romanas, pasakojantis apie anglą, vieną rytą prabudusį Vilniuje ir supratusį, kad jis nebe tas. Anglijoje vyro niekas nepažįsta, užtat Lietuvoje jis turi šeimą, draugų, net moka lietuviškai.

Lietuvius sudomino

„Perspėjimas! Tokia Lietuva, kokią mato pagrindinis knygos herojus, jums gali nepatikti“, – įspėjama knygos anotacijoje.

Ir lietuviai, eilinį kartą, A.Užkalniui abejingi neliko – Knygų mugėje pristatyta A.Užkalnio knyga tapo perkamiausiu leidyklos „Obuolys“ kūriniu, per savaitgalį buvo parduoti bent 500 knygos egzempliorių.

„Esu labai patenkintas. Man tai buvo naujas dalykas, anksčiau nesu publikavęs grožinės literatūros ir tai, kad skaitytojai manimi patikėjo, kad jiems buvo įdomu kaip atrodys grožinė literatūra iš Užkalnio, man tai buvo malonus siurprizas“, – pasakojo A.Užkalnis.

Pažįstamas šūkis

„Taip gyventi verta“ – kažkur girdėta. Būtent su tokiu šūkiu ir krepšininku Arvydu Saboniu priešakyje pernai vasaros pradžioje į Lietuvą žengė prekybos tinklas „Lidl“.

Reklamuojant naują A.Užkalnio knygą ne kartą buvo minima, kad skaitytojai čia ras daugybę pažįstamų Lietuvos vietų, žmonių bei aktualijų. Ar „Lidl“ – viena jų?

„Knygą nėra apie „Lidl“ ir prekybos tinklas joje nėra paminėtas. Tiesiog šitas šūkis, kuris pakankamai įėjo į lietuvišką apyvartą per pastaruosius metus buvo pakankamai kibus, gerai atspindi tai, apie ką yra knyga“, – pasakojo A.Užkalnis.

Jo teigimu, knyga visų pirma yra apie herojaus pasirinkimą tarp dviejų gyvenimų – naujojo Lietuvoje ar bandymo grįžti prie senojo Anglijoje, kurio jau nebėra. „Būtent tas šūkis atspindi šią nuotaiką“, – teigia autorius.

Skaitė rankraščius

A.Užkalnis teigė, kad „Lidl“ knygos pavadinimas naujiena nebus – apie ją prekybos tinko atstovai sužinojo tikrai ne Knygų mugėje.

„Prekybos tinklo atsiklausėme, ar jie neturės nieko prieš tai, kad mes panaudosime tą frazę, jie nieko prieš neturėjo“, – sakė A.Užkalnis.

Jo teigimu, tai tikrai nėra reklama. Nei pinigais, nei kitais būdais „Lidl“ su A.Užkalniu neatsiskaitė, prekybos tinklas šiomis knygomis neprekiaus. „Tiesiog buvo jų geranoriškai duotas leidimas“, – sakė A.Užkalnis.

Tiesa, prieš suteikdami leidimą naudoti savo šūkį, apie knygos turinį „Lidl“ atstovai sužinoti norėjo. „Apie turinį „Lidl“ domėjosi. Aš jiems daviau perskaityti rankraštį ir jiems tai buvo priimtina“, – pasakojo knygos autorius.

Knyga patiko

„Lidl“ Komunikacijos departamento vadovė Agnė Gaižauskienė teigė, kad A.Užkalnis su „Lidl“ prekybos tinklu nėra susijęs.  

„Jūsų minima A.Užkalnio knyga nėra reklaminis projektas, tačiau malonu, kad taikus „Lidl“ šūkis tampa grožinės literatūros dalimi“, – sakė A.Gaižauskienė.

Jos teigimu, nors A.Užkalnis dėl šūkio pavadinimo teiravosi, naudoti jį būtų galėjęs ir be leidimo: „Bet kokiu atveju jis gali naudoti bet kokį prekinių ženklų ar šūkių paminėjimą grožinėje literatūroje, tiesiog norėjo mus informuoti, kad leidžia knygą tokiu pavadinimu.“

A.Gaižauskienė pasakojo, kad A.Užkalnio knyga jai paliko įspūdį: „Manau, kad tai atspindi nūdienos realijas. Kaip visada yra jo stiliumi parašyta, kuris man asmeniškai yra priimtinas ir sakyčiau visai įdomiai perskaičiau.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.