Kaziuko mugės lankytoja pamatė, kaip ten ant iešmo mauna šašlykus, ir nebevalgė

Savaitgalį praūžusi Kaziuko mugė sulaukė įvairių atgarsių: vieniems mugė patiko, kiti skundėsi aukštomis kainomis ar vis didesniu mugės prekių panašėjimu į Gariūnų turgavietės asortimentą.

Su šeima Kaziuko mugėje besilankiusiai Gintarei maistas, pradavinėjamas lauko palapinėse, pasirodė nehigieniškas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Su šeima Kaziuko mugėje besilankiusiai Gintarei maistas, pradavinėjamas lauko palapinėse, pasirodė nehigieniškas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Pasak „Delano“ restoranų tinklo vadovo Gintaro Rutkausko, žmonių mugėje buvo tiek daug, kad mugės dienomis teko griebtis papildomos personalo pagalbos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasak „Delano“ restoranų tinklo vadovo Gintaro Rutkausko, žmonių mugėje buvo tiek daug, kad mugės dienomis teko griebtis papildomos personalo pagalbos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vilniaus širdyje įsikūrusių kavinių ir restoranų savininkams ši mugė atnešė net kelis kartus didesnį pelną nei įprastą savaitgalį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus širdyje įsikūrusių kavinių ir restoranų savininkams ši mugė atnešė net kelis kartus didesnį pelną nei įprastą savaitgalį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 8, 2017, 7:55 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:31 AM

Tiesa, po tokio didžiulio žmonių antplūdžio šį savaitgalį itin patenkinti liko Vilniaus širdyje esančių kavinių bei restoranų savininkai. Mat jiems ši mugė atnešė net kelis kartus didesnį pelną nei įprastą savaitgalį.

Pasirodė nehigieniška

Kaziuko mugėje šeštadienį su šeima besilankiusi Gintarė pasakojo, kad mugėje, žmonių pietų metu buvo tiek daug, jog tam tikromis akimirkomis minioje buvo sunku eiti, o apie prekių apžiūrėjimą jau nebebuvo net kalbos.

Užsinorėjus užkąsti šeima pristojo prie vienos maistu prekiaujančios ir karštus patiekalus ruošiančios palapinės, tačiau vaizdas nesužavėjo: „Pamatėme, kaip ten ant iešmo maunami šašlykai, ir nusprendėme eiti į kavinę ir ten ramiai prisėdę pavalgyti“, – apie kiek išgąsdinusį vaizdą kalbėjo Gintarė.

Kaziuko mugės lankytoja su šeima nusprendė užsukti į vieną restoraną, esantį netoli Katedros aikštės, ir ten liko maloniai nustebinta: „Vietą radome iškart. Jokių eilių nebuvo. Valgyti gatvėje man pasirodė kažkoks siaubas: nei vietos buvo, nei higienos“, – pasakojo Gintarė.

Apyvarta augo iki kelių kartų

Nepaisant visko,  „Amber Food“ („Charlie Pizza“, „Katpėdėlė“, „La Crepe“) vadovas Gediminas Balnys patvirtino, kad valgiu lauke mėgavosi nemažai žmonių.

„Buvo geras oras, net ir pats nustebau, kiek daug žmonių valgė lauke. Tie, kas kažkiek supranta apie maistą, jie mato, kokie galimi yra higienos nukrypimai, nes lauke labai sunku palaikyti visą švarą. Ypač, jei lygintume lauko prekybą su stacionarios kavinės sąlygomis“, – apie prekybą lauke kalbėjo G.Balnys.

Pasak verslininko, didelio žmonių srauto sulaukė ir stacionarios kavinės, kurių apyvarta mugės dienomis išaugo ne keliais procentais, o keliais kartais.

„Žmonių buvo labai labai daug, stovėjo net eilės. Apyvarta nuo įprastų dienų skyrėsi net keletą kartų, gal apie du kartus. Į šį Kaziuką žmonių atvyko daugiau nei praėjusiais metais, tačiau aš tai siečiau su geru oru, nes jis išpuolė labai geras“, – apie išaugusią apvartą ir jos priežastis pasakojo G.Balnys.

Kaip užsimena, verslininkui Kaziuko mugė labiausiai asocijuojasi su pavasario sezono pradžia: „Tai toks pirmasis sezono išbandymas. Vasario antroje pusėje viskas atgyja, prasideda pirmas sujudimas, o kovas būna dar ir šviesesnis, saulė pradeda lįsti, savaitgaliais pradeda ateiti daugiau klientų“, – sakė verslininkas.

Samdė papildomus žmones

Panašios nuomonės apie Kaziuko mugę buvo ir „Delano“ restoranų tinklo vadovas Gintaras Rutkauskas. Pasak jo, žmonių buvo tiek daug, kad mugės dienomis teko griebtis papildomos personalo pagalbos.

„Kai mes sužinome, kad bus Kaziuko mugė, ruošiamės didesniam žmonių antplūdžiui. Tikrai turime didesnį dėmesį skirti, nes ir srautas atitinkamai didelis būna. Mobilizuojamės, tomis dienomis ateina daugiau darbuotojų dirbti“, – pasakojo G.Rutkauskas.

Mugės metu kavinių užimtumas buvo kone 100 procentų: „Nemažai mačiau ir valgančių lauke. Buvo tokių momentų, kad kavinėje buvo eilė, žmonės laukė staliuko.“

Anot jo, didelio skirtumo nuo pernai vykusios Kaziuko mugės šiemet verslininkas nepastebėjo.

„Turėjome viską labai panašiai. Jei lygintume su standartiniu savaitgaliu, tai apyvartos didėjo nuo pusantro iki dviejų su puse karto. Mūsų centrinis restoranas „Can Can“ prieaugį turėjo net du kartus, o žmonių padidėjimas visas tris dienas buvo labai ryškus“, – apie mugės sėkmę kalbėjo G.Rutkauskas.

Pirko ir prekiautojai

Restoranų tinklo vadovo teigimu, nemažai buvo ir tokių klientų, kurie maistą užsisakydavo išsinešimui. Ypač tai aktualu buvo mugės prekybininkams.

„Tai buvo populiaru vietiniams prekeiviams, kurie stovėjo ir pardavinėjo pačioje mugėje. Labai nemažai pardavėme akcijinių picų“, – sakė verslininkas.

Vis dėlto pati pelningiausia diena kavinių savininkui buvo šeštadienis, mat tam didžiulę įtaką padarė geras oras.

„Oras turėjo nemažai įtakos, nors ir sekmadienį jis nebuvo labai prastas. Šeštadienis tokia diena, kai daugiau žmonių eina. Žmonės šeštadienį išeina iš namų, apsilanko kažkur, pasiilsi nuo darbų. O sekmadienis labiau skiriamas pasyviam poilsiui“, – priežastis įvardino verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.