Europa ir Čilė sutarė dėl jautienos eksporto

Europos Komisija po derybų su Čilės kompetentinga institucija sutarė dėl jautienos eksporto iš Europos Sąjungos (ES) valstybių. Suderintas veterinarijos sertifikatas bus paskelbtas ES integruotoje kompiuterinėje sistemoje „Traces“.

Jautieną galės eksportuoti ES įmonės, turinčios savo valstybinių kompetentingų institucijų patvirtinimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Jautieną galės eksportuoti ES įmonės, turinčios savo valstybinių kompetentingų institucijų patvirtinimus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 1:44 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:59 AM

Nutarta, kad jautieną galės eksportuoti ES įmonės, turinčios savo valstybinių kompetentingų institucijų patvirtinimus, jog įmonė atitinka nustatytus ES ir Čilės veterinarinius reikalavimus. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba artimiausiu metu patvirtins Lietuvos įmonių, norinčių eksportuoti jautieną ir atitinkančių reikalavimus, sąrašą.

„Europos Komisijai derantis su trečiosiomis šalimis dėl europietiškų maisto produktų eksporto, aktyviai dalyvauja visų ES valstybių narių atstovai.

Džiugu, kad tokios šalys kaip Čilė pripažįsta ES veikiančią vieningą maisto ir veterinarinės kontrolės sistemą ir leidžia importuoti jautieną pasitikėdama atskirų ES valstybių kompetentingų institucijų pateiktomis garantijomis. Tikimės, kad artimiausiu metu ir Lietuvos įmonės galės vežti jautieną į Čilę“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas, atliekantis direktoriaus funkcijas Deividas Kliučinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.