Incidentas Vilniaus oro uoste: kilo panika

Ketvirtadienį vakare Vilniaus oro uoste įvykęs incidentas kaip reikiant išgąsdino lėktuvo, turėjusio skristi į Liverpulį, keleivius. 21.25 val. turėjęs pakilti oro linijų „Ryanair“ lėktuvas, vos įsibėgėjęs ant pakilimo tako, buvo priverstas greitai sustoti.

Ketvirtadienį vakare Vilniaus oro uoste įvykęs incidentas kaip reikiant išgąsdino lėktuvo, turėjusio skristi į Liverpulį, keleivius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ketvirtadienį vakare Vilniaus oro uoste įvykęs incidentas kaip reikiant išgąsdino lėktuvo, turėjusio skristi į Liverpulį, keleivius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2017, 3:05 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:54 AM

Pasak šiame lėktuve sėdėjusio ir į Liverpulį darbo reikalais turėjusio skristi Virginijaus, sustabdžius lėktuvą viduje kilo panika.

„Lėktuvas jau beveik kilo ir buvo visiškai įsibėgėjęs, tačiau staiga buvo įjungtas avarinis stabdymas. Mes sustojome pačiame pakilimo tako gale. Stiuardesė, kuri sėdėjo man už nugaros, sakė, kad čia galimai pakilimui sutrukdė į kilimo taką išbėgę žvėrys“, – pasakojo incidentą patyręs keleivis.

Jo teigimu, žmonės lėktuve labai išsigando: „Jie pradėjo šaukti, kilo panika. Vienas keleivis pradėjo lakstyti po lėktuvo saloną, šaukti ir prašyti atidaryti duris, sakydamas, kad nori išlipti. Vėliau, palikęs lėktuvą, pasakė, kad daugiau niekada nebeskraidys“, – apie patirtas emocijas kalbėjo Virginijus.

Po šio incidento visi keleiviai buvo nedelsiant išlaipinti iš lėktuvo, o skrydis atidėtas dviems su puse valandos.

„Skridome jau kitu lėktuvu. Tas, su kuriuo patyrėme incidentą, buvo pakeistas“, – sakė keleivis.

Vyras patikino, kad prieš įsibėgėjant ir staigiai stabdant lėktuvą visas keleivių laipinimas vyko įprasta tvarka:“Jokių skrydžių atidėjimų pirmąjį kartą nebuvo. Viskas vyko tvarkingai“, – teigė keleivis.

Virginijaus žodžiais, tai tikrai ne kokia patirtis: „Mano galva, tai rimtas incidentas. Lėktuvas jau buvo visiškai įsibėgėjęs kilti. Jau beveik atsiplėšiant nuo žemės buvo įjungtas avarinis stabdymas“, – prisimindamas pasakojo jis.

Vilniaus oro uosto atstovė spaudai Agnė Mažeikytė situacijos pakomentuoti negalėjo: „Galimai pilotas pastebėjo kokį nors gedimą ar kitą techninį nesklandumą ir pasirinko tokį sprendimą. Juk žmonių saugumas yra pirmoje vietoje“, – sakė A.Mažeikytė.

Susisiekus su „Ryanair“ atstove spaudai Arūne Jaraite, ši paaiškino, kad lėktuvo pilotas buvo priverstas sustabdyti transporto priemonę dėl kabinoje užsidegusios įspėjimo lemputės.

„Kovo 9 dieną lėktuvas į savo vietą prieš pakylant grįžo, nes lakūnų kabinoje užsidegė įspėjimo apie galimą nedidelį gedimą lemputė. Keleiviai buvo perlaipinti į kitą lėktuvą ir nuskraidinti į Liverpulį. „Ryanair“ atsiprašo žmonių, kuriems šis skrydžio atidėjimas sukėlė nepatogumų“, – kilusią nemalonią situaciją komentavo A.Jaraitė.

Tą pačią dieną dėl techninių priežasčių vėlavo ir kitas lėktuvas, turėjęs skristi iš Vilniaus į Londoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.