Žemės tarnybos vadovas Danielius Kuprys nepabėgo nuo baudos. Už ką?

Pagaliau baigėsi Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros pareigūnų teisminis ginčas su Vilniaus gyventoju, iš Kupiškio kilusiu Nacionalinės žemėtvarkos tarnybos (NŽT) viršininku Danieliumi Kupriu.

D.Kupriui nepavyko išvengti baudos už iškirstus medžius.<br>V.Balkūno nuotr.
D.Kupriui nepavyko išvengti baudos už iškirstus medžius.<br>V.Balkūno nuotr.
D.Kupriui nepavyko išvengti baudos už iškirstus medžius.<br>NŽT nuotr.
D.Kupriui nepavyko išvengti baudos už iškirstus medžius.<br>NŽT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rita Briedienė, www.temainfo.lt

2017-03-10 12:36, atnaujinta 2017-04-08 06:07

2015 m. rugpjūtį Alizavos seniūnijos Buožių valstybiniame geologiniame draustinyje, valstybinėje ne miškų ūkio paskirties žemėje, D.Kuprys iškirto 41 saugotiną medį – beržų, vinkšnų, baltųjų gluosnių, klevą.

Tvarkė vilnietis išsinuomotą sklypą, kirto medžius neturėdamas Kupiškio rajono savivaldybės leidimo. Vadovaujantis Administracinių teisės pažeidimų kodeksu, už tai jam buvo skirta 150 eurą bauda.

Nesutikęs mokėti baudos D.Kuprys kreipėsi į Kupiškio rajono apylinkės teismą.

Likus vos pora mėnesių iki teismo nutarimo D.Kuprys pradėjo eiti  NŽT vadovo pareigas. Gavo jas laimėjęs konkursą, kai iš darbo buvo atleista ankstesnė tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė. Tokį sprendimą tuometinė žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė priėmė po to, kai NŽT vadovė, vairavusi neblaivi, sukėlė avariją.

Konkurso į NŽT vadovo pareigas dalyvis D.Kuprys visuomenei kūrė įspūdį žmogaus, planuojančio gerinti NŽT viešą reputaciją, sakė „vadovausimės teisės viršenybe, sąžiningumu ir geranoriškumu, užtikrinsime veiklos tvarumą, kvalifikuotai argumentuosime savo sprendimus, būsime principingi.“

Ir tikrai: 2016 m. liepos 28 d. Kupiškio rajono apylinkės teismas priėmė nutarimą: D. Kuprys jokio pažeidimo nepadarė, ir administracinio teisės pažeidimo byla buvo nutraukta.

Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamentas apeliaciniu skundu kreipėsi į Panevėžio apygardos teismą. 2016 m. rugsėjo 22 d. nutarimu Kupiškio rajono apylinkės teismo nutarimas buvo panaikintas – paliktas galioti Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento nutarimas, kuriuo žemėtvarkininkų vadui buvo skirta nuobauda už saugotinų medžių iškirtimą.

D.Kuprys nesutiko su Panevėžio apygardos teismu ir kreipėsi į Lietuvos aukščiausiąjį teismą, prašė atnaujinti administracinio teisės pažeidimo bylą.

Lietuvos aukščiausiasis teismas šių metų vasario 28 d. galutine ir neskundžiama nutartimi konstatavo: saugotini medžiai, augę ne miškų ūkio paskirties žemėje, buvo iškirsti neteisėtai. Bauda už šį pažeidimą skirta pagrįstai.

Kupiškio rajono agentūros vyriausiosios specialistės Neringos Urbonienės pažeidimų išaiškinime numatyta ir bauda už gamtai padarytą žalą. Ji gali siekti iki 16 tūkst. eurų.

www.temainfo.lt yra žinių portalas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?