Lietuvos provincijoje kepa „Brexit“ duoną: niekas nesipiktina

Rokiškio rajone iškepta „Brexit“ duona atsiduria ne tik ant Lietuvos, bet ir Didžiosios Britanijos valgytojų stalo. Valstybėje, kurioje praėjusių metų birželį vyko „Brexit“ pavadintas referendumas dėl išstojimo iš Europos Sąjungos. Tačiau Lašų kaime įskūrusios bendrovės „Lašų duona“ kepyklos atstovai tikino, kad dėl tokio gaminio pavadinimo nei Lietuvoje, nei užsienyje dar niekas nesipiktino.

Taip naują gaminį „Lašų duonos“ kepėjai pakrikštijo prieš mėnesį.<br>A.Dumalako nuotr.
Taip naują gaminį „Lašų duonos“ kepėjai pakrikštijo prieš mėnesį.<br>A.Dumalako nuotr.
Taip naują gaminį „Lašų duonos“ kepėjai pakrikštijo prieš mėnesį.<br>A.Dumalako nuotr.
Taip naują gaminį „Lašų duonos“ kepėjai pakrikštijo prieš mėnesį.<br>A.Dumalako nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 13, 2017, 11:09 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:29 AM

Kurdami pavadinimus „Lašų duonos“ darbuotojai į politikos aktualijas atsižvelgia jau ne pirmą kartą 2008 metais prasidėjus sunkmečiui jie pradėjo kepti „Ekonominės krizės“ batoną.

Ar šis pavadinimas pirkėjams nebadė akių? „Lašų duonos“ administratorius Haroldas Saniukas pripažino, kad žuvies piršteliai „Krizės meniu“ buvo sukėlę triukšmo, tačiau „Ekonominės krizės“ batonas buvo populiarus ir skandalo dėl jo pavadinimo tikrai nebuvo.

Po sunkmečio „Ekonominės krizės“ batono nebeliko, o kiek bus kepama „Brexit“ duona, parodys jos paklausa. Pasak H.Saniuko, pirkėjai šį gaminį perka iš susidomėjimo. Vilioja ir kaina, nes „Brexit“ duonos kepalas kaimo parduotuvėje – tik 0,52 euro. Panašaus svorio kitos rūšies duona kainuoja virš euro.

Vis dėlto dauguma „Brexit“ duonos kepalų iškeliauja į Didžiosios Britanijos lietuviškas maisto produktų parduotuves.

„Gaila, bet daugiau nei pusę produkcijos priversti eksportuoti“, -- apgailestavo „Lašų duonos“ administratorius.

H.Saniukas negalėjo atsakyti, ar bus daugiau su politika susijusių duonos gaminių pavadinimų. Tai paaiškės vasarą. „Lašų duona“ kol kas nesvarsto galimybės kitą duonos rūšį pavadinti „Nexit“, jei Olandijoje po parlamento rinkimų papūstų panašūs kaip Didžiojoje Britanijoje politikos vėjai.

Tiesa, ne visiems gamintojams mėginimai į pavadinimus įpinti politiką būna sėkmingi. Kilus pasipiktinimui Lietuvoje, mėsos perdirbimo įmonei „Samsonas“ teko iš dešrelių etikečių pašalinti žodį „tarybinės“. Netrukus tai pastebėjo Rusijoje, kur tokios permainos buvo pavadintos politiniu nekorektiškumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.