„Norfa“ pardavė rekordinį kiekį kiaulienos

Šiemet „Norfa“ parduotuvėse buvo parduotas rekordinis kiekis lietuviškos kiaulienos.

Prekyba šviežia ir kokybiška mėsa yra išskirtinis „Norfos“ bruožas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prekyba šviežia ir kokybiška mėsa yra išskirtinis „Norfos“ bruožas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2017, 9:26 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:04 AM

VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, š. m. sausio-vasario mėn. šalyje buvo paskersta 112 915 Lietuvoje išaugintų kiaulių. Net 26 537 arba beveik ketvirtadalis jų buvo paskersta „Norfos“ įmonių grupei priklausančios bendrovės „Rivona“ mėsos perdirbimo gamybiniame padalinyje, o kiauliena realizuota „Norfa“ prekybos centruose.

Lietuviškos kiaulienos pardavimai „Norfa“ parduotuvėse yra gerokai didesni, nei „Norfos mažmenai“ tenkanti bendra šalies mažmeninės prekybos rinkos dalis, kuri sudaro apie 12 proc. Skersdama kiaules Lietuvoje, bendrovė sumoka dešimtis tūkstančių eurų valstybinės rinkliavos už atliktą valstybinę veterinarinę priežiūrą, be to, moka ir už atliekų tvarkymą.

Skaičiai rodo, kad apie 40 proc. šalyje suvartojamos kiaulienos įvežama iš užsienio (2016 m. kiaulienos importas sudarė 59 684 tonas). Prekybos įmonės, įvežančios į Lietuvą užsienyje paskerstų kiaulių mėsą, rinkliavų ir kitų mokėjimų išvengia, tokiu būdu įgija konkurencinį pranašumą, nes jų sąnaudos mažesnės (mėsos šviežumo sąskaita).

Prekyba šviežia ir kokybiška mėsa yra išskirtinis „Norfos“ bruožas. „Norfa“ jau aštuntus metus prekiauja lietuviška šviežia kiauliena, kuri tiekiama operatyviai pagal konkrečios parduotuvės poreikius ir prekybos centrų lentynas pasiekia ne vėliau kaip per 36 val. po gyvulių paskerdimo. Pirkėjams parduodama mėsa nėra vakumuojama ar šaldoma, o tik atvėsinama. Mėsos nereikia sandėliuoti, ar gabenti tūkstančius kilometrų, kaip importuojamos mėsos, todėl ji visada švieži.

Vienintelėje skerdykloje, iš kurios kiauliena, jautiena ir aviena patenka į „Norfa“ prekybos centrus, nuolatos dirba keli Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai, atliekantys veterinarinę priežiūrą. Šilalės r. esančioje skerdykloje, per mėnesį vidutiniškai paskerdžiama apie 12 000 kiaulių, 160 jaučių, išpjaustoma apie 130 tonų žaliavos.

Be to, mėsos gamybos cechas gamina marinuotą, vytintą, karštai ir šaltai rūkytą produkciją (dešreles, dešras, vyniotinius, kumpelius, lašinius), iš viso virš 50 rūšių gaminių. Per mėnesį pagaminama apie 110 tonų produkcijos – apie 15 proc. visų mėsos gaminių parduodamų „Norfoje“. Šiemet planuojama didinti mėsos cecho gamybos apimtis ir produkcijos asortimentą. Buvo atnaujinta pakavimo linija, ketinama įsigyti naują gaminių pjaustymo įrangą. Mėsos perdirbimo padalinyje dirba 92 darbuotojai. Pagaminta produkcija realizuojama išimtinai „Norfa“ prekybos sistemoje.

2016 metais „Norfos mažmenos“ prekių ir paslaugų apyvarta siekė 513,188 mln. eurų su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM) – 1,46 proc. daugiau negu 2015 metais, kai bendrovės pardavimai sudarė 505,826 mln. eurų. Be PVM apyvarta išaugo 1,74 proc. – nuo 420,140 mln. iki 427,464 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.