Dėmesio: feisbuke plinta virusas, viliojantis nemokamais kuponais

Galimybė apsipirkti „Maximos“ tinkle už 150 eurų nemokamai. Tokie kuponai plinta feisbuko tinkle. Tiesa, pats prekybos tinklas tikina nieko bendra su jais neturintis.

Socialiniame tinkle plinta tokie kuponai.<br>„Facebook“ iliustracija
Socialiniame tinkle plinta tokie kuponai.<br>„Facebook“ iliustracija
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Mar 16, 2017, 11:26 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:43 PM

Akylesni socialinio tinklo nariai atkreipė dėmesį į nesklandų tekstą ant kupono – skyrybos klaidas, nesuderintus linksnius. Tačiau gausu tokių, kurie noriai dalijasi kuponu savo paskyroje.

Melaginga informacija apie tariamą žaidimą plinta viruso būdu: ji atsiranda kaip atskiras langas interneto naršyklėje arba iššoka kaip žinutė pokalbių lange socialiniuose tinkluose. Tikėtina, kad paspaudus ant nuorodos ar užpildžius prašomą anketą surenkami žmogaus duomenys ir melaginga informacija pasklinda jo kontaktiniams asmenims.

Maxima“ savo feisbuko paskyroje jau perspėjo sekėjus: „Klaidinga informacija apie „Maxima LT“ organizuojamus žaidimus!

Šiandien internete pasklido MELAGINGA INFORMACIJA apie nemokamus MAXIMA LT dovanojamus 150 Eur vertės kuponus. Informacija atsiranda kaip iškylantis langas interneto naršyklėje arba „Messenger“ susirašinėjimo lange.

Norime priminti, kad žaidimų, vykstančių „Maxima“ tinkle, aprašymus galite rasti mūsų internetinėje svetainėje arba mūsų tiekėjų internetiniuose puslapiuose.

Žaidimų, kurie vyksta su „Ačiū“ kortele, laimėtojų sąrašai yra skelbiami mūsų internetinėje svetainėje. Žaidimų laimėtojus apie laimėtus prizus informuojame asmeniškai, nurodydami, kokiu būdu laimėtojai gali atsiimti prizą, pavyzdžiui, kreiptis į prizų koordinatorių.“

„Ne pirmą kartą „Maximos“ vardu plintanti melaginga informacija ne tik daro žalą mūsų kaip bendrovės reputacijai, bet ir kenkia mūsų pirkėjams, visiems šalies gyventojams. Neteisėtai pasinaudojant „Maximos“ vardu bandoma surinkti gyventojų duomenis, galbūt siekiama kitų tikslų. Šiandien dar nesukurta išties efektyvių priemonių, kaip kovoti su tokia melagingai plintančia informacija, ypač kai į jos platinimą įtraukiami ir patys vartotojai. Kviečiame visus interneto vartotojus atpažinti panašius virusus ir jų neplatinti. Geriausias būdas kovoti su panašiais išpuoliais – būti informuotiems ir padėti vieni kitiems lengviau atpažinti apgaulę internete“, – sakė Jaunius Špakauskas, „Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.