„Telia“ ir „Tele2“ konkursuose pasigedo skaidrumo

Lietuvos ryšių su visuomene agentūrų asociacija (RSVA), stebėdama telekomunikacijų sektoriuje vykdomus ryšių su visuomenę agentūrų konkursus reiškia susirūpinimą dėl galimai besiklostančios ydingos imituojamų konkursų praktikos, kuomet konkursas skelbiamas iš anksto priėmus sprendimą dėl nugalėtojo.

Lietuvos ryšių su visuomene agentūrų asociacija (RSVA), stebėdama telekomunikacijų sektoriuje vykdomus ryšių su visuomenę agentūrų konkursus reiškia susirūpinimą dėl galimai besiklostančios ydingos imituojamų konkursų praktikos, kuomet konkursas skelbiamas iš anksto priėmus sprendimą dėl nugalėtojo.<br>D.Umbraso nuotr.
Lietuvos ryšių su visuomene agentūrų asociacija (RSVA), stebėdama telekomunikacijų sektoriuje vykdomus ryšių su visuomenę agentūrų konkursus reiškia susirūpinimą dėl galimai besiklostančios ydingos imituojamų konkursų praktikos, kuomet konkursas skelbiamas iš anksto priėmus sprendimą dėl nugalėtojo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2017, 3:57 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:42 PM

Stebėdami žiniasklaidoje pasirodžiusiais žinias bei turėdami informacijos, kad konkursuose laimi iš anksto įvardinami laimėtojai arba dalyvauja tik viena agentūra, RSVAA nariai atkreipia dėmesį į rinkoje susiklosčiusią nuomonę, jog „Telia Lietuva“ ir „Tele2“ rengiami konkursai gali būti vykdomi nesilaikant aukščiausių skaidrumo standartų.

RSVAA vertina bendroves „Telia Lietuva“ ir „Tele2“ kaip vienas iš reikšmingiausių Lietuvos verslo lyderių, skiriančių ypatingą dėmesį verslo etikai bei sprendimų skaidrumui.

„Telia Lietuva“ viešai paskelbtame įmonės „Atsakingo verslo kodekse“ teigia: „Mes norime būti vertinami kaip sąžiningi ir profesionalūs, todėl dirbame laikydamiesi aukščiausių verslo etikos ir pirkimų praktikos standartų. Mes reikalaujame, kad mūsų tiekėjai ir subrangovai atitiktų tuos pačius aukštus standartus. Tiekėjus atrenkame pagal sąžiningus, iš anksto nustatytus kriterijus, taikydami skaidrų ir konkurencingą pasiūlymų teikimo procesą, atsižvelgdami į tiekėjo kvalifikaciją, įskaitant mūsų Tiekėjų etikos kodekse ir kituose dokumentuose apibrėžtus reikalavimus.“

„Tele2“ viešai paskelbtame etikos kodekse teigiama, kad „Tele2“ sutartimis grįsti ryšiai su tiekėjais ir rangovais, platintojais ir klientais yra svarbūs bendrovės sėkmės elementai. Tiekėjų, rangovų atrankos ir pirkimo sprendimai privalo būti priimami objektyviai, atsižvelgiant į „Tele2“ pagrindinius interesus, siekiant kuo geresnių sąlygų įvertinant išlaidas, atitiktį pateiktiems reikalavimams, tikėtinus pristatymo pajėgumus, kokybę ir kitus susijusius veiksnius.

„Tele2“ visada užtikrins, kad verslo sprendimai būtų priimami be jokios nepateisinamos trečiųjų šalių įtakos. Tiekėjai ir rangovai, kurie bando netinkamai daryti įtaką „Tele2“ pirkimo sprendimams, gali būti pašalinti iš bet kokių tolimesnių sandorių su „Tele2“ grupe.

Deja, žiniasklaidoje pasirodžiusios žinios bei galimi faktų sutapimai verčia RSVAA narius sunerimti, ar tikrai telekomunikacijų srities lyderės laikosi deklaruojamų vertybių, t.y., ar rengiamas ryšių su visuomenę agentūrų konkursai nėra tik imituojami. Norėtume atkreipti dėmesį, kad daugumą rinkos sudarančių bendrovių vienijanti Ryšių su visuomene asociacija yra viešai paskelbusi ryšių su visuomene konkursų rengimo rekomendacijas, kurių šiuo atveju gali būti nesilaikoma.

RSVAA nori atkreipti bendrovių „Telia Lietuva“ ir „Tele 2“ dėmesį, kad bendrovių paskelbti konkursai yra didelės apimties, itin reikšmingi Lietuvos ryšių su visuomene rinkai, todėl abejonės dėl jų skaidrumo kenkia telekomunikacijų rinkos lyderių reputacijai ir mažina pasitikėjimą verslo lyderių vykdomais komunikacijos konkursais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.