„Uber“ kamuoja problemos – iš kompanijos sprunka vadovai

Pavėžėjimo paslaugas teikiančios

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos, lrytas.lt inf.

Mar 20, 2017, 10:00 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 3:40 PM

Kaip BBC tarnybai sakė bendrovės šaltinis, toks prezidento sprendimas buvo „visiškai netikėtas“.

BBC korespondento Dave Lee duomenimis, Dž. Džounsas atsistatydino po to, kai jam nebuvo pasiūlytos vyriausiojo veiklos direktoriaus pareigos – tai naujas postas, kurį „Uber“ kuria mėgindama stabilizuoti bendrovę po keleto garsiai nuskambėjusių skandalų, pranešė BBC korespondentas.

Tačiau technologijų naujienų portalo „Recode“ duomenimis, J. Jones atsistatydina dėl bendrovę tebekrečiančių problemų, susijusių su seksizmu ir priekabiavimu darbo vietoje.

„Mes dėkojame J.Jones už pusės metų darbą bendrovėje ir linkime jam viso geriausio“, – teigiama sekmadienį publikuotame „Uber“ pranešime spaudai.

Pastaruoju metu bendrovę „Uber“ ir jos vadovą Travissą Kalanicką krečia nemalonumai. Prieš kelias savaites du įmonės aukšto rango vadovai paliko bendrovę netrukus po to, kai vasarį dvi buvusios „Uber“ darbuotojos apkaltino savo buvusią vadovybę seksizmu. Bendrovė taip pat kaltinama smaugiančia vadybos politika ir žalinga darbo aplinka.

T. Kalanickas pažadėjo atlikti kruopštų tariamų incidentų tyrimą. Vėliau skandalo dėmesio centre atsidūrė ir pats „Uber“ vadovas: internete atsirado vaizdo įrašas, kuriame T. Kalanickas įžeidinėjo vieną iš bendrovės vairuotojų Fawzi Kamelį. Po incidento T. Kalanickas bendrovės tinklapyje paskelbė viešą atsiprašymą. Be to, vasario pabaigoje bendrovei „Alphabet“ priklausanti įmonė „Waymo“ padavė ieškinį San Francisko federaliniam teismui prieš „Uber“ ir jos antrinę įmonę „Otto“, apkaltinusi jas technologijų, naudojamų autonominių automobilių gamyboje, pasisavinimu.

„Po to, kai mes pradėjome ieškoti kandidato į vyriausiojo veiklos direktoriaus postą, Jeffas nusprendė nebematąs sau ateities „Uber“ bendrovėje“, – rašė T. Kalanickas darbuotojams skirtame laiške, išsakydamas apgailestavimą dėl to, kad apie Dž. Džounsą atsistatydinimą „buvo paskelbta per spaudą“.

Kaip BBC tarnybai pranešė du šaltiniai, labai tikėtina, kad ir pats T. Kalanickas paliks savo postą, vos tik bus paskirtas vyriausiasis veiklos direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.