10 geriausių oro uostų pasaulyje 2017-aisiais: apsilankyti patiks

Kasmetiniuose geriausių pasaulio oro uostų apdovanojimuose ir toliau daugiausiai laurų skina Azijos oro uostai. „Skytrax“ apdovanojimuose lyderių pozicijas užėmė oro uostai esantys Pietų Korėjoje, Japonijoje ir Singapūre, skelbia CNN.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Mar 26, 2017, 6:40 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 3:59 AM

Tiesa, pirmąją vietą ir geriausiojo titulą jau penktus metus iš eilės laimėjo Singapūro Changai oro uostas. Sunku patikėti, kad šiame oro uoste keleiviai gali rasti ne tik jau įprastus patogumus, tačiau ir kaip reikiant pramogauti, pavyzdžiui, žiūrėti kiaurą parą nemokamai rodomus naujausius kino filmus, naudotis ant oro uosto stogo esančiu lauko baseinu ir net apsilankyti įsikūrusiame drugeliu sode.

Visos pramogos šiame oro uoste kol kas telpa trijuose terminaluose, tačiau netrukus, antroje 2017 metų pusėje, oro uoste bus atidarytas ir dar vienas, naujas, ketvitasis terminalas.

„Tai, kad jau penktus metus iš eilės laimime geriausio oro uosto titulą yra didžiulė paskata visiems 50 tūkst. Changi oro uosto bendruomenės nariams. Kiekvienas iš jų džiaugiasi galėdamas prisidėti prie pačių geriausių geriausio oro uosto prisiminimų mūsų keleiviams“, – sakė Changi oro uosto grupės vadovas Lee Seow Hiang.

Nors Singapūro oro uostas jau penkerius metus nepajudinamas iš lyderio pozicijų, lyginant su pernai metais, kiek keitėsi likusio dešimtuko pozicijos.

Tarptautinis Tokijo oro uostas Haneda, geriausiųjų dešimtuke šiandien užimantis antrąją vietą, 2016 metais buvo ketvirtas, o trečiąją vietą šiemet užimantis Pietų Korėjos oro uostas 2016-aisiais buvo antras.

Vokietijos, Miuncheno miesto oro uostas šiemet yra ketviroje vietoje, nors pernai užėmė trečiąją. Šiemet dešimtuke galima sutikti ir vieną naujoką, kurio geriausiųjų sąrašuose pernai nebuvo, tai – Vokietijos Frankfurto oro uostas.

Įdomu tai, kad į geriausiųjų dešimtuką nepateko nė vienas oro uostas esantis Šiaurės Amerikoje. Nors Vankuverio oro uostas Šiaurės Amerikoje jau aštuntus metus šiame žemyne skelbiamas geriausiu, lyginant su viso pasaulio oro uostais, jis užima tik 13 vietą ir į dešimtuką nepatenka.

Atlikdami apklausą „Skytrax“ atsižvelgė į tam tikras kategorijas nuo oro uostų švaros iki maisto tiekimo keleiviams.

10 vieta:

Frankfurto oro uostas, Vokietija

9 vieta:

Londono Heathrow oro uostas, Anglija

8 vieta:   Ciuricho oro uostas, Šveicarija

7 vieta:

Chubu Centrair Nagoya oro uostas, Japonija

6 vieta:

Hamad oro uostas, Kataras

5 vieta:

Tarptautinis Honkongo oro uostas, Kinija

4 vieta:

Miuncheno oro uostas, Vokietija

3 vieta:

Inčeono tarptautinis oro uostas, Pietų Korėja

2 vieta:

Haneda tarptautinis oro uostas, Tokijas, Japonija

1 vieta:

Singapūro Changai oro uostas

Parengė Raminta Rakauskė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.