„Lietuvos draudimo“ pelnas augo

Didžiausia šalies ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“, pagal tarptautinius finansinės atskaitomybės standartus (IFRS) paruoštų finansinių ataskaitų audituotais duomenimis abejose savo rinkose – Lietuvoje ir Estijoje 2016 metais pasirašė 182,9 mln. eurų ne gyvybės draudimo įmokų ir uždirbo 8,2 mln. eurų grynojo pelno. Dažniausiai gyventojų ir verslo pasirenkama draudimo bendrovė Lietuvoje tęsė pelningą veiklą ir abejose savo rinkose sėkmingai augino valdomus ne gyvybės draudimo portfelius.

„Lietuvos draudimas“ savo paslaugas teikia pusei milijono privačių ir verslo klientų Lietuvoje.<br>R.Danisevičianus nuotr.
„Lietuvos draudimas“ savo paslaugas teikia pusei milijono privačių ir verslo klientų Lietuvoje.<br>R.Danisevičianus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2017, 1:15 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 8:08 PM

2016 metais pasirašytų įmokų augimas siekė 20 proc. – Bendrovė abejose rinkose pasirašė ne gyvybės draudimo sutarčių už 182,9 mln. eurų. Grynasis AB „Lietuvos draudimaspelnas 2016 metais padidėjo 30 proc. – bendrovė per metus uždirbo 8,2 mln. eurų grynojo pelno lyginant su 6,3 mln. eurų 2015 metais. Pelningumas augo abiejose srityse –tiek tiesioginėje ne gyvybės draudimo veikloje, tiek valdant investicijų portfelį. „Lietuvos draudimas“ nepaisant didėjančių draudimo išmokų, iš tiesioginės ne gyvybės draudimo veiklos uždirbo 7,5 mln. eurų pelno iki mokesčių (2015 metais – 5,8 mln. eurų). 2016 metais bendrovė tęsė investicijas į Europos stiprių įmonių skolos vertybinius popierius ir ši strategija davė teigiamų rezultatų, nepaisant vis dar žemumose esančių palūkanų normų. Iš investicinės veikos uždirbtas pelnas padidėjo ir 2016 metais sudarė 3,0 mln. eurų iki mokesčių (2015 m. – 2,7 mln. eurų). „Lietuvos draudimas“ ir toliau išlaiko konservatyvią investavimo politiką, didžiąją portfelio dalį nukreipdama į saugius skolos vertybinius popierius.

„2016-aisiais savo klientų skaičių, pasirašytų įmokų ir sutarčių skaičių auginome tiek Lietuvoje, tiek Estijoje. Stabilią ir pelningą veiklą „Lietuvos draudimui“ pavyksta išlaikyti jau ne vienerius metus iš eilės. Didžiuojuosi savo draudimo profesionalų komanda, kuriai itin konkurencingoje rinkoje sėkmingai sekasi auginti mūsų turimus portfelius tiek privačių, tiek verslo klientų segmentuose, tai leidžia turėti tvirtas lyderio pozicijas rinkoje. 2016 metais mes sėkmingai valdėme išlaidų optimizavimo iniciatyvas, tai mums padėjo išlaikyti solidų pelningumą net sparčiai augant žalų išmokoms“, – sako „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

„Lietuvos draudimui“ pelningumo rodiklį pavyko kilstelėti nepaisant beveik ketvirtadaliu – 24 proc. – augusių žalų išmokų. Bendrovė 2016 m. klientams atlygino ne gyvybės draudimo nuostolių už 102,1 mln. eurų, palyginti, 2015 m. draudimo išmokos sudarė 82,5 mln. eurų.

„Tokį žalų augimą lemia kelios priežastys: visų pirma, dešimtadaliu išaugęs privalomojo civilinės atsakomybės draudimo žalų dažnis, kurį sukelia gerėjanti gyventojų materialinė padėtis, sąlyginai žemame lygyje besilaikančios kuro kainos ir kasmet po 3 proc. augantis keliuose važinėjančių automobilių kiekis; taip pat kylančios vidutinės išmokos Lietuvoje dėl didesnių remonto sąnaudų, kylančių kainų servisuose bei 2016 metais išaugę gamtos jėgų sukelti nuostoliai ir didelių žalų skaičius tiek Lietuvoje, tiek Estijoje“, – aiškina „Lietuvos draudimo“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

2016 metais įsigaliojus Mokumas II reikalavimams, bendrovės finansinė padėtis išliko tvirta ir užtikrintai stabili. Tai rodo jos turimas mokumo kapitalas, kuris du kartus viršija reikalaujamą mokumo kapitalą.

„Lietuvos draudimas“ savo paslaugas teikia pusei milijono privačių ir verslo klientų Lietuvoje. Bendrovėje dirba daugiau nei 1100 darbuotojų. „Lietuvos draudimas“ Lietuvoje 2016 metais valdė 29,5 proc. ne gyvybės draudimo rinkos ir buvo didžiausia draudimo bendrovė Baltijos šalyse. „Lietuvos draudimas“ nuo 2015 m. birželio 1 dienos valdo filialą Estijoje. Estijoje „Lietuvos draudimo“ filialas užima 13,9 proc. rinkos dalį ir pagal ją rikiuojasi ketvirtoje pozicijoje. „Lietuvos draudimas“ yra didžiausios Lenkijos ir Vidurio Europos draudimo grupės PZU narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.