„MG Baltic“ užsimena apie dar vieną Aktą

Lietuvoje netylant kalboms apie Nepriklausomybės Akto originalą, milijoną eurų pažadėjęs koncernas užsimena apie dar vieną jo versiją, skirtą „Lietuvių tautai“. Panašu, kad premija nebus išmokėta anksčiau nei kitų metų vasario 16 d.

Lietuvių tautai skirto Akto originalas – apie tokią Nepriklausomybės Akto versiją prabilo „MG Baltic“.
Lietuvių tautai skirto Akto originalas – apie tokią Nepriklausomybės Akto versiją prabilo „MG Baltic“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-04 13:01, atnaujinta 2017-04-13 17:50

Lietuvių tautai skirto Akto originalas – apie tokią Nepriklausomybės Akto versiją prabilo „MG Baltic“.

„Džiugu, kad „MG Baltic“ iniciatyva paakino žmones aktyviai įsitraukti į Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalo paieškas. „MG Baltic“ paskirtos 1 mln. EUR premijos išmokėjimas numatytas 2018 m. vasario 16 d. Prof. L.Mažylis neabejotinai yra vienas iš pretendentų. Neatmetame galimybės, kad privačių asmenų kolekcijose gali atsirasti ir Lietuvių Tautai skirto Akto originalas. Taigi, pretendentų į premiją dar gali būti ir daugiau. prof. Mažylio indėlis šiame kontekste išties reikšmingas“, – skelbiama bendrovės išplatintame pranešime.

Bendrovės informacijos analitikė Živilė Andriūnienė teigė negalinti patvirtinti, kad Aktas Lietuvių tautai bus atrastas: „Tiesiog iniciatyvą paskelbėme metams laiko, tad norėtume sulaukti jos pabaigos.“

Šių metų vasario 15-ąją koncerno interneto puslapyje buvo paskelbta, kad asmuo, gražinęs Lietuvai šio vieno svarbiausių Lietuvos istorijoje dokumento originalą, gaus milijono eurų premiją.

Ilgai laukti nereikėjo – kovo 29 dieną Lietuvą sudrebino žinia, kad Vokietijos archyvuose rastas Lietuvos Nepriklausomybės Aktas, o Vokietijos atstovai patvirtino, kad archyve rastas dokumentas yra originalus.

Nepriklausomybės Aktą suradęs profesorius Liudas Mažylis į kalbas apie premiją nesileidžia. „Nenoriu būti siejamas su ta tema. Atsisakau apie tai kalbėti“, – grįžęs į Lietuvą sakė L.Mažylis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.