To dar nebuvo – lietuviai pergudravo vasarą ir jau skina pomidorus

Parduotuvių lentynas vasara aplankė anksčiau – šią savaitę jas pasiekė pirmieji lietuviški pomidorai. Iki šv. Velykų į pirmąsias parduotuves bus nugabenta apie penkias tonas „Kietaviškių gausos“ šiltnamiuose užaugintų pomidorų. Jie nuskinti nuo sodinukų, kurie buvo pasodinti sausio mėnesį.

Pomidorai prinoko ant sodinukų, kurie buvo pasodinti sausio mėnesį.
Pomidorai prinoko ant sodinukų, kurie buvo pasodinti sausio mėnesį.
Pomidorai prinoko ant sodinukų, kurie buvo pasodinti sausio mėnesį.
Pomidorai prinoko ant sodinukų, kurie buvo pasodinti sausio mėnesį.
Pasak K.Montvilos, lietuviški pomidorai savo skonio savybėmis ir kvapu gerokai lenkia importuotas daržoves.
Pasak K.Montvilos, lietuviški pomidorai savo skonio savybėmis ir kvapu gerokai lenkia importuotas daržoves.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 11, 2017, 10:29 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:53 AM

Didelis pasirinkimas

„Šiemet savo vartotojams galime pasiūlyti kaip niekada platų pomidorų rūšių asortimentą. Be jau pirkėjų pamėgtų apvaliųjų, avietinių ir vyšninių pomidorų, pirmą kartą siūlome geltonuosius bei raudonuosius slyvinius, didžiuosius, juoduosius ir kekinius vynuoginius pomidorus, kuriuos, pastebime, itin vertina gaminti salotas mėgstantys žmonės.

Tuo tarpu mūsų asorti pakuotėse pirkėjai ras įvairių rūšių vaisių. Naujovė yra ir tai, kad septynių rūšių pomidorai pateikiami pakuotėse, žyminčiose pirmosios klasės kokybę atitinkančią produkciją“, – sakė  „Kietaviškių gausos“ verslo plėtros vadovas Karolis Montvila.

Jo teigimu, lietuviški pomidorai savo skonio savybėmis ir kvapu gerokai lenkia importuotas daržoves. Tai, jog vietinių daržovių kelias nuo šiltnamių iki parduotuvių lentynų yra trumpas, leidžia patyrusiems agronomams pomidorų veisles atrinkti pagal skonį ir kitas maisto gamybai svarbias savybes, o ne gebėjimą išlaikyti savo prekinę išvaizdą ilgu transportavimo ir sandėliavimo laikotarpiu.

Atnaujino prekės ženklą

„Kietaviškių gausos“ daržovių pirkėjai jau galėjo pastebėti, kad  prekybos vietose jos parduodamos naujose pakuotėse. Mat kovą baigusi modernizuoti šiltnamius įmonė žengė kitą didelį žingsnį – atnaujino prekės ženklą.

„Atnaujintu logotipu, simbolizuojančiu ranka užrašytą pavadinimą „Kietaviškių“, mes tarsi priartėjame prie savo vartotojų ir tikimės, kad šis atspindės meilę, su kuria auginame daržoves. Suasmenintas prekės ženklas taip pat byloja apie kruopštų mūsų darbuotojų rankų darbą“, – aiškina K.Montvila.

Be to, ant kai kurių naujų pakuočių akcentuojama, jog pomidorai yra užmegzti kamanių. Šiuo išskirtiniu ženklu primenama, kad „Kietaviškių gausos“ šiltnamiuose augantys pomidorų žiedai yra apdulkinami natūraliu būdu – žiedadulkes perneša kamanės. Taip apdulkintų kekių žiedai užmezga daugiau vaisių, garantuoja gausesnį daržovių derlių, susiformuoja didesni ir geresnės kokybės vaisiai.

Baigė projektą

Kovo mėnesį bendrovėje pabaigtas modernizacijos procesas buvo įgyvendintas siekiant įtvirtinti naują daržovių auginimo būdą Lietuvoje, leidžiantį šviežiomis daržovėmis vartotojams džiaugtis visus metus.

Šiltnamiuose įdiegta šviesos kultūra – moderni apšvietimo ir mikroklimato palaikymo sistema, sudaranti sąlygas daržoves auginti nepriklausomai nuo metų laiko ar kitų gamtos oro sąlygų. Baigusi dvejus metus trukusį gamybos bazės modernizacijos procesą, „Kietaviškių gausa“ tapo didžiausiu šviesos kultūros šiltnamių kompleksu visose Baltijos valstybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.