„Lietuvos geležinkeliai“ pažadėjo: su mumis vasarą iš Vilniaus pasieksite Nidą

„Lietuvos geležinkeliai“ trečiadienį pristatė vasaros sezono kelionių traukiniais naujus maršrutus.

Planuojami nauji traukinių maršrutai<br>M.Patašiaus nuotr.
Planuojami nauji traukinių maršrutai<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2017, 11:07 AM, atnaujinta Apr 14, 2017, 6:23 AM

Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys pranešė pagrindinę naujieną: nuo birželio traukiniais bus patogu pasiekti pajūrio kurortus – Palangą ir Nidą. Iš Vilniaus geležinkelio stoties keleiviai važiuos iki Klaipėdos ar Kretingos. Iš ten specialiai užsakytais autobusais bus nuvežti į Palangą, keltu perkelti į Kuršių Neriją.

L.Baužys paaiškino naujų maršrutų kainodarą: „Bus paslaugų paketas, pavyzdžiui, bilietai trijų asmenų šeimai į Nidą kainuos 99 eurai, iš Vilniaus ir atgal. Į šią kainą įskaičiuota ir pervežimai autobusu, kelto mokesčiai“. Kaina vienam asmeniui iki pajūrio ir atgal  dar nėra tiksliai žinoma. Manoma, kad sieks apie 44 eurus.

„Pajūrio ekspreso“ Traukiniai iki Klaipėdos važiuos nesustodami kitose stotyse.

Kol kas tokia paslauga bus teikiama savaitgaliais. Į Nidą išvykstama iš Vilniaus penktadienį, grįžti bilietas galios sekmadienį.

Planuojama, kad kelionė traukiniu iš Vilniaus iki Nidos (turint omenyje ir kelio dalį autobusu, keltu) truks 5 valandas. Tai greičiau, nei važiuojant nuosavu automobiliu.

„Keleiviai nebus palikti Palangos autobusų stotyje. Iš geležinkelio stoties juos paims specialiai užsakyti autobusai. Tarkime, į Palangą bus įvažiuojama iš pietinės pusės, keleiviai išlaipinami keliuose punktuose iki Vanagupės. Planuojame, kad sutartį su autobusus nuomojančia įmone sudarysime gegužę“, – aiškino L.Baužys.

Buvo pristatyti ir tarptautinių maršrutų pokyčiai: numatoma baigti elektrifikuoti liniją iki Minsko, tuomet ne dyzeliniai, o elektriniai traukiniai Baltarusijos sostinę pasieks per dvi valandas. Dabar kelionė iš Vilniaus į Minską trunka dvi su puse valandos.

O štai traukinio Maskva – Kaliningradas Vilniaus geležinkelio stotyje prikabinamų vagonų nuo gegužės bus atsisakyta: keleivių srautas šiuo maršrutu per mažas.

Artimiausia „Lietuvos geležinkelių“ siūloma naujovė – specialus traukinys su vagonu-restoranu šv.Velykų proga. Jis važiuos penktadienį (balandžio 14 dieną) maršrutu Vilnius–Klaipėda ir atgal – balandžio 17 dieną. Išvykimas iš Vilniaus penktadienį 17 val. 45 min., Klaipėdoje bus 21 val.57 min.

Iš Klaipėdos išvyks pirmadienį 16 val. 05 min, į Vilnių atvyks 20 val.17 min.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.