Sužinokite, kurie turistai dosniausi pasaulyje – jų laukia visos šalys

Pasaulio turizmo organizacija paskelbė šalis, kurių turistai keliaudami išleidžia daugiau. Pasirodo, keliautojai pinigines atveria vis plačiau, o kai kurių šalių piliečiai pagal išlaidas taip įsiveržė į priekį, kad dabar yra laukiami visur.

Be Kinijos tarp 10 šalių, kurių piliečiai keliaudami išleidžia daugiausiai, taip pat galima rasti ir kitų Azijos šalių<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Be Kinijos tarp 10 šalių, kurių piliečiai keliaudami išleidžia daugiausiai, taip pat galima rasti ir kitų Azijos šalių<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2017, 11:12 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 3:06 PM

„Paskutiniai duomenys apie turistų išlaidas tikrai teigiami. Nepaisant daugybės iššūkių pastaraisiais metais, turistų išlaidos 2016 m. padidėjo 4 proc.“, – pranešė Pasaulio turizmo organizacija.

Žmonės yra išsiilgę kelionių, o turistų išlaidos daugelyje pasaulio šalių skatina ekonomikos augimą, naujų darbo vietų kūrimą ir plėtros galimybes.

Išlaidauja azijiečiai

2016 m. savo išlaidomis ir toliau stebino turistai iš Kinijos – jų išlaidos augo 11 milijardų JAV dolerių ir pasiekė 261 milijardą dolerių.

Labiausiai linkusių išlaidauti turistų sąraše Kinijos piliečiai pirmauja dar nuo 2012 m. Daugiausia naudos iš to turi Azijos ir Ramiojo vandenyno regionas, ypatingai Japonija, Korėja ir Tailandas. Tiesa, vis dažniau kinai traukia į Ameriką ir Europos valstybes.

Be Kinijos tarp 10 šalių, kurių piliečiai keliaudami išleidžia daugiausiai, taip pat galima rasti ir kitų Azijos šalių – Korėjos respubliką bei Honkongą – ir Australiją.

Antroje vietoje pagal išlaidas rikiuojasi turistai iš Amerikos, kurių išlaidos per metus išaugo 8 proc. ir 2016 m. siekė 122 milijardų dolerių.

Trečius metus iš eilės amerikiečius išlaidauti skatina stiprus dolerio kursas. Visai netoliese įsikūrusioje Kanadoje situacija kitokia – turistų čia per metus sumažėjo 3 proc., nors jų išlaidos liko panašios.

Europoje pagal išlaidas pirmauja Vokietijos, Anglijos, Prancūzijos ir Italijos turistai.

Vokietijos, atsidūrusios trečioje sąrašo vietoje, turistų išlaidos per metus paaugo 5 proc. Nepaisant ženklaus svaro kurso nuvertėjimo, augo ir Britanijos turistų išlaidos, ir pačių keliautojų skaičius.

Tarp 50 šalių, kurių turistai išlaidauja, atsidūrė ir kelios, kurių turistų išlaidos nėra milžiniškos, tačiau jų augimo tempai – itin dideli. Vietnamo turistų išlaidos per metus paaugo 28 proc., Argentinos – 26 proc., Egipto – 19 proc.

Panašu, kad išlaidauti nelinkę tik su rimtomis ekonominėmis problemomis susiduriančių valstybių turistai. 2016 metais mažėjo sumos, kurias užsienyje išleidžia Rusijos ir Brazilijos piliečiai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.