Restoranas paskelbė – mažų vaikų čia nebus! Apyvarta nustebino

Jungtinių Amerikos Valstijų Šiaurės Karolinos valstijos Mursvilio miestelyje, kur kažkada žaisdamas NBA lygoje gyveno su šeima garsusis mūsų krepšininkas Darius Songaila, vieno italų restorano savininkas uždraudė tėvams atsivesti čia vaikus iki penkerių metų amžiaus. Nors tokį jo poelgį daug kas smarkiai sukritikavo, verslo reikalai iškart pagerėjo.

Paskelbus draudimą, restorane vietas rezervuojančių klientų skaičius iškart šoktelėjo vidutiniškai nuo 50 iki 80 per dieną<br>123fr nuotr.
Paskelbus draudimą, restorane vietas rezervuojančių klientų skaičius iškart šoktelėjo vidutiniškai nuo 50 iki 80 per dieną<br>123fr nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-24 10:04, atnaujinta 2017-04-26 00:56

Restorano savininkas Pasquale`is Caruso, nepaisydamas daugelio tėvų pasipiktinimo, ryžosi tokiam žingsniui, ir nemaža dalis vietinių žmonių tam pritarė.

P.Caruso sako, kad anksčiau jis prarasdavo pinigų ir atbaidydavo klientus, norinčius ramiai praleisti laiką viešojo maitinimo įstaigoje, kur nesigirdėtų vaikų klyksmo, vaikai nelakstytų po salę ir nemėtytų maisto ant grindų. Paprastai jų tėvai į tokias savo atžalų išdaigas nereaguoja. Pasak P.Caruso, jis ilgai nebuvo užtikrintas, ar tas sprendimas geras, bet dabar mano, kad buvo pasielgta teisingai.

Restorano savininkas laikraščiui „Mooresville Tribune“, kurį cituoja „washingtonpost.com“, sakė, kad jis visai nenusiteikęs prieš vaikus ir pabrėžė, kad pats yra dviejų vaikų tėvas. Jis tik norėjęs sukurti tokią atmosferą, kur jo restoranas poroms ir draugams, norintiems atsipalaiduoti ir ramiai praleisti vakarą, atrodytų „elegantiškai“.

Pasak jo, atsivesti į restoraną mažų vaikų jis uždraudė ne po kokio nors atskiro incidento, bet po to, kai pradėjo mažėti pajamos ir retėti klientų gretos, kadangi į restoraną ateidavo visai mažų vaikų, kurie mėtydavo maistą, lakstydavo aplinkui ir klykaudavo.

„Keletas lankytojų man pasiskundė, pakilo ir išėjo, kadangi vaikai jiems trukdė ir juos erzino, o tėvai nieko nedarė“, – pasakojo P.Caruso leidiniui „Mooresville Tribune“. Restoranas „Caruso’s“ pradėjo panėšėti į vietinę piceriją, o ne prestižinį elito restoraną.

Geras verslo sprendimas

Paskelbus draudimą, restorane vietas rezervuojančių klientų skaičius iškart šoktelėjo vidutiniškai nuo 50 iki 80 per dieną. Restorano „Facebook“ paskyroje atsirado palankių atsiliepimų. Neigiamų nuomonių išsakoma žymiai mažiau, bet pasitaiko ir tokių.

„Šįkart uždraudei įeiti mažiems vaikams. Kas sekantis? Juodaodžiai, žydai, indėnai? Gėda!“ – rašo vienas komentuotojas.

„Esu penkių vaikų tėvas. Neimu jų į restoraną, kad jie ramiai sėdėtų visą valandą, TO NEBUS, – komentuoja kitas. – Labai susigėsčiau, jei mano vaikai kam nors sugadintų malonų, gerą vakarą. Gerai padirbėta, Caruso!“

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.