Kinija įvertino, kaip Lietuvos įmonėse veikia kokybės kontrolė

Siekis plėsti lietuviškų maisto produktų rinką Kinijoje ir siūlyti jai mėsos gaminius artėja prie realių rezultatų. Praėjusią savaitę Lietuvoje prasidėjusių Kinijos generalinės kokybės priežiūros ir karantino administracijos (AQSIQ) delegacijos vizitų metu, vienas pirmųjų apsilankymų įvyko Lietuvos grūdų perdirbėjų asociacijai priklausančioje pašarų gamybos įmonėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2017, 11:54 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 3:01 AM

Bendrovės „Joniškio grūdai“ generalinės direktorės Redos Siaurusaitienės teigimu, vizite dalyvavę ekspertai pažadėjo ir toliau spartinti Lietuvos gamintojų vertinimo procesą tam, kad kokybiška Lietuvos mėsos produkcija turėtų galimybę pasiekti ir Kinijos rinką.

Kinijos ekspertai jau trečius metus iš eilės vertina Lietuvoje vykdomą gyvūnų sveikatos ir gerovės, pavojingų užkrečiamųjų ligų kontrolę bei Lietuvos pašarų gamybos ir mėsos perdirbimo įmonių veiklą ir jų kontrolės sistemą. Šių metų vertinimai pradėti nuo pirminės mėsos produktų gamybos grandies įmonių – pašarų gamintojų. Į lankytinų įmonių sąrašą, UAB „Joniškio grūdai“ nebuvo įtraukti atsitiktinai – atsižvelgta į sėkmingai tvarkomą atsekamumo sistemą, kuri ir patraukė Kinijos ekspertų dėmesį.

Pasak „Joniškio grūdai“ generalinės direktorės Redos Siaurusaitienės, teigiamų vertinimų sulaukė Lietuvos maisto gamybos įmonėse plačiai paplitusi RVASVT (HACCP) sistema. Šioje sistemoje svarbiausiu faktoriumi išlieka minėtas atsekamumas. Sistema leidžia sekti kokybinius rodiklius visoje gamybos grandyje – nuo perkamų pašaro žaliavų iki galutinio produkto, skirto gyvulių šėrimui.

Kinijos ekspertai ekskursijos po gamyklą metu taip pat lankėsi pašarų gamybos cechuose, laboratorijoje: tikrino, kaip valdomos rizikos, gaminant pašarus ir kokius tyrimus atlieka įmonės laboratorija. Pasak R. Siaurusaitienės, delegacija įmonėje veikiančią sistemą įvertino nepriekaištingai ir liko patenkinti visomis RVASVT grandimis.

UAB „Joniškio grūdai“ pašarų gamybą vertina kaip vieną iš pirmųjų ir svarbiausių maisto saugos grandinės dalių – juk nuo to priklauso, kokia mėsa bus pasiūlyta vartotojui. Tokie teigiami Lietuvos gamybos įmonių įvertinimai rodo, kad mėsos eksportas į Kiniją pamažu artėja prie įgyvendinimo veiksmų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.