Italijos nacionalinės avialinijos „Alitalia“ bankrutuoja

 Nacionalinės Italijos avialinijos „Alitalia“ antradienį formaliai paprašė pradėti kompanijos administracijos procesą, kuris greičiausiai lems įmonės pardavimą arba likvidavimą, praneša leidinys „Financial Times“. 

 Pastaraisiais metais „Alitalia“ kentėjo dėl didelių kaštų bei kylančios konkurencijos iš pigių skrydžių bendrovių Europoje, tokių kaip „Ryanair“. <br> 123rf.com
 Pastaraisiais metais „Alitalia“ kentėjo dėl didelių kaštų bei kylančios konkurencijos iš pigių skrydžių bendrovių Europoje, tokių kaip „Ryanair“. <br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2017, 4:26 PM

Antradienį susirinkę akcininkai vienbalsiai nusprendė žengti šį žingsnį, pažymėdami blogą kompanijos finansinę situaciją bei realių alternatyvų administracijai nebuvimą. 

Pastaraisiais metais „Alitalia“ kentėjo dėl didelių kaštų bei kylančios konkurencijos iš pigių skrydžių bendrovių Europoje, tokių kaip „Ryanair“. 

Kovą „Alitalia“ pasiūlė radikalų, su prekybos sąjungomis sutartą restruktūrizacijos planą, tačiau jis buvo atmestas beveik 12 tūkst. įmonėje dirbančių darbuotojų. 

Tai reiškė, kad pagrindiniai avialinijų investuotojai, tarp jų Italijos bankai „UniCredit“ bei „Intesa Sanpaolo“, nebegalėjo įsipareigoti suteikti dar vieno 2 mlrd. eurų finansavimo paketo. 

Tačiau investuotojai vis dar svarsto galimybę įmonei suteikti 500 mln. eurų jungiamąjį finansavimą tam, kad „Alitalia“ sugebėtų veikti dar apie pusmetį iki tol, kol bus surastas pirkėjas arba kompanija bus likviduota. 

Savo ruožtu praėjusį savaitgalį Demokratų partijos vadovu perrinktas buvęs Italijos premjeras Mateo Renzi žadėjo iki mėnesio vidurio pristatyti „Alitalia“ gelbėjimo planą. 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Kaukazo šalims nesiseka atsikratyti V. Putino?