Palangos koncertų salės koncesijos konkursas sulaukė susidomėjimo

Sušvelninusi konkurso sąlygas, kempingui ir koncertų salei valdytojų ieškanti Palangos savivaldybė sulaukė dar neregėto verslo įmonių susidomėjimo.

20 metų šeimininkauti Palangos koncertų salėje panoro keturios įmonės.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
20 metų šeimininkauti Palangos koncertų salėje panoro keturios įmonės.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-02 11:37, atnaujinta 2017-05-02 15:31

Jau ketvirtąkart per dvejus metus koncesijos konkursus paskelbusi Palangos valdžia tikisi, kad šį kartą jie pagaliau baigsis sėkmingai.

Pradžia neprasta: dalyvauti kempingo koncesijos konkurse norą pareiškė trys įmonės, o 20 metų šeimininkauti naujojoje Palangos koncertų salėje pageidauja net 4 bendrovės.

Anksčiau teisės šiame pastate organizuoti koncertinę veiklą pageidaudavo tik Vilniaus „Siemens“ ir Klaipėdos „Švyturio“ arenų valdytojai.

Susigundė trys įmonės

Pietinėje kurorto dalyje netoli jūros pastatyto kempingo koncesijos konkurse varžysis tik viena ankstesniuose konkursuose dalyvavusi įmonė – Vilniaus bendrovė „NRT Service“. Kitos dvi Palangos įmonės – konkurso debiutantės.

Tai Nidoje viešbutį „Nidus“ valdanti bendrovė „Geras poilsis“. Ši įmonė Palangoje restauruoja ilgą laiką buvusią apleistą grafų Tiškevičių vilą „Komoda“, kurią numatyta paversti aukštos klasės apartamentų viešbučiu.

Tvarkytis kempinge siekia inžinerinių tinklų statyba ir renovacija užsiimanti Palangos bendrovė „Pajūrio šaltinis“, kuri taip pat turi patirties poilsio organizavimo srityje. Ši įmonė Kunigiškiuose valdo naujai pastatytų poilsio namelių kompleksą.

„Tikimės, kad būsima investicija į kempingo plėtrą mums atsieis pigiau, nes įmonė specializuojasi aplinkos tvarkymo, lauko ir vidaus inžinerinių tinklų statybos srityse“, – teigė bendrovės savininkas Paulius Rojus.

Konkurencija padidėjo

Dėl koncertų salės iki šiol varžydavosi tik du dalyviai – Vilniaus bendrovės „Universali arena“ ir „Pajūrio infrastruktūra“.

Toliausiai buvo pažengusi Klaipėdos „Švyturio“ arenos valdytojos antrinė įmonė „Pajūrio infrastruktūra“, kuri su kurorto savivaldybe jau derėjosi dėl konkrečių koncesijos sąlygų.

Tačiau pasiekus finišo tiesiąją praėjusių metų pabaigoje derybos nutrūko.

Be jų, norą valdyti Palangos koncertų salę pareiškė Vilniaus „Compensa“ koncertų salę valdanti bendrovė „L2L“, kuri jungtinės veiklos pagrindu konkurse dalyvauja kartu su įmone „Domus Extra“.

Dar viena konkurso dalyvė – trumpalaikės koncertinės įrangos nuomos paslaugas teikianti Šilutės rajone registruota bendrovė „ProDj“, kuri turi jungtinės veiklos sutartį su renginių organizavimu užsiimančia Klaipėdos bendrove „Gera nuotaika“.

Teks daug investuoti

Išaugęs susidomėjimas konkursais aiškinamas tuo, kad kurorto valdžia ryžosi gerokai pailginti objektų valdymo laikotarpį.

Taip verslininkams atsiranda galimybė daugiau uždirbti ir mažėja kasmetės koncesijos įmoka.

Antai kempingą valdysianti įmonė per pirmuosius 7 metus laisvame kempingo teritorijos plote privalo pastatyti 14 poilsio namelių, kurie turi būti pritaikyti ir poilsiui žiemą.

Pagal 2012 metais parengtą techninį projektą ir to meto statybos ir medžiagų kainas buvo skaičiuojama, kad koncesininko investicija sieks ne mažiau kaip milijoną eurų.

Laikinasis šeimininkas savivaldybėse jau pastatytose įvairios paskirties patalpose dar privalėtų investuoti į buitinę įrangą.

Iki šiol norinčius tvarkytis kempinge labiausiai gąsdino pernelyg trumpas objekto valdymo laikotarpis ir menkos galimybės iš veiklos susigrąžinti investuotas lėšas.

Dabar savivaldybė konkurso sąlygose buvusį 15 metų koncesijos laikotarpį pailgino iki 25 metų.

Reikės atnaujinti turtą

Iš koncertų salės koncesininko buvo pageidaujama, kad per 10 metų jis miestui sugrąžintų salės statybai pasiskolintas lėšas – apie 1,8 mln. eurų. Dabar šis laikotarpis pratęstas iki 20 metų.

Dėl to perpus sumažėjo ir metinė įmoka, kuri dabar siekia beveik 90,2 tūkst. eurų.

Per pirmuosius salės valdymo metus bus galima grąžinti tik 10 proc. šios sumos, o per antruosius – pusę metinės įmokos.

Antrus metus įvairiems koncertams ir renginiams salę nuomojanti savivaldybė jau yra uždirbusi pati, todėl bendra koncesijos suma sumažinta 100 tūkst. eurų.

Tačiau koncertų sale susidomėjusius renginių organizatorius gąsdina viena nauja konkurso sąlyga: laikinasis savininkas privalės nusidėvėjusį turtą suremontuoti arba pakeisti savo lėšomis.

Anot vienos konkurse dalyvaujančios įmonės vadovo, toks kategoriškas savivaldybės reikalavimas gali nubraukti visą būsimą koncesininko uždarbį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.