Pasirašyti po pažadu didinti algas verslas neskuba

Po savaitės darbdavių organizacijoms, profesinėms sąjungoms ir Vyriausybei bus pasiūlyta pasirašyti trišalį susitarimą dėl algų didinimo, tačiau dalis didžiųjų verslo organizacijų šį siūlymą vertina skeptiškai ir prie susitarimo neprisidės, rašo „Verslo žinios“.

 Trišalį susitarimą verslininkai vertina skeptiškai<br> J.Stacevičius
 Trišalį susitarimą verslininkai vertina skeptiškai<br> J.Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 9:09 AM

Šiaulių pramonininkų asociacijos prezidentas Alvydas Stulpinas neslepia: sutarties jo vadovaujama asociacija nepasirašys - tai nesuprantama, neįgyvendinama ir toks susitarimas beprasmis. Jo nuomone, reikia ieškoti būdų, kaip didinti našumą, efektyvumą, o ne „užsiiminėti niekais“.

Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos generalinis direktorius Rimantas Šidlauskas taip pat teigia, kad tokio susitarimo neįsivaizduoja. Asociacijos negali prisiimti įsipareigojimų už įmonių vadovus ar verslo savininkus. Be to, ir sektorių padėtis labai marga - tarkim, aludariai negali kelti algų, nes dėl padidėjusio akcizo mažėja jų pardavimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.