„Uber“ vadovas laikinai traukiasi iš pareigų

Pavėžėjimo paslaugas teikiančios bendrovės „Uber“ vadovas Trevisas Kalanikas antradienį informavo darbuotojus apie sprendimą laikinai pasitraukti iš pareigų, praneša „Reuters“. 

 AFP nuotr.
 AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 12:13 PM

Tokį scenarijų „Uber“ valdyba planavo jau sekmadienį - tada buvo svarstoma T. Kalaniką nuo pareigų nušaltini tol, kol bus nuspręstas jo tolesnis likimas. Vienas iš „Uber“ valdybos svarstomų variantų yra T. Kalaniko perkėlimas į mažiau atsakingas pareigas. 

Pats T. Kalanikas nepatikslino, kokiam laikui pasitrauks iš savo įkurtos įmonės. Kaip vieną iš pasitraukimo priežasčių jis nurodė tragišką savo motinos žūtį prieš porą savaičių. 

„Uber“ pastaruoju metu sulaukia itin daug kritikos dėl kai kuriems bendrovės darbuotojams pateiktų kaltinimų seksualiniu priekabiavimu bei bendrovės darbo etikos. 

Sekmadienį buvęs JAV generalinis prokuroras Erikas Holderis (Erik Holder) „Uber“ pateikė ataskaitą, kurioje siūlomi būdai pagerinti bendrąją darbo etiką kompanijoje. Bendrovės valdyba teigė pritaikysianti visus E. Holderio patarimus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.