Kauniečiai Rička ir Paša atrado aukso gyslą: uždirba ir po 30 eurų per dieną

Dainavos rajono gyventojų Ričkos ir Pašos užsiėmimas – ieškoti atliekų konteineriuose parduoti tinkamų daiktų. Bičiuliai iš kitų taros surinkėjų išsiskiria neįprastomis darbo priemonėmis, mat į žygį leidžiasi stumdami vaikų vežimėlius.

Nuo ankstyvo ryto gerai nusiteikę vyrai atskleidė kartais per dieną uždirbantys net 30 eurų. <br>A.Karaliūno nuotr.
Nuo ankstyvo ryto gerai nusiteikę vyrai atskleidė kartais per dieną uždirbantys net 30 eurų. <br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-22 15:43, atnaujinta 2017-07-22 15:44

Abu kauniečiai tikino renkantys daiktus, kuriuos lengviausia parduoti, – tai taromatuose priimama tara ir įvairūs metalo gaminiai.

Pastaruosius reikia vežti į metalo laužo supirktuvę, o buteliai keliauja į taromatus, kuriuos galima aptikti beveik kiekvienoje parduotuvėje. Įmetei vieną – ir turi 10 centų.

Taros užstato sistema Lietuvoje veikia jau daugiau kaip metus, o gyventojai grąžina apie 75 proc. taros, už kurią mokamas užstatas.

Užsidirba iki 30 eurų

Paša pasivadinęs kaunietis tikino, kad kai kurie jo pažįstami gudrauja – kopijavimo aparatu pasigamina užstato sistemos ženkliukų ir klijuoja juos ant tuščių gėrimų skardinių ir net butelių, pirktų užsienio šalyse. Paša tikino nesiimantis nesąžiningų būdų užsidirbti.

Kiek per dieną pavyksta užsidirbti?

„Kai gerai sekasi, dviese užsidirbame 20–30 eurų“, – tikino Rička. Jie gyvena Dainavos rajone, todėl dažniausiai ir sukiojasi šioje miesto dalyje.

Vyrai iškart perspėjo, kad vaikų vežimėlių tikrai nepavogė – juos esą atidavė atžalas užauginę žmonės. Tokios transporto priemonės labai patogios, mat galima sukrauti nemažai turto ir rankos nepavargsta nuo svorio.

Netenka vertingų daiktų

Bendrovės „Kauno švara“ generalinis direktorius Dalius Tumynas tokius taros surinkėjus vadino jo vadovaujamos įmonės konkurentais, nes jie iš konteinerių surenka pačius vertingiausius daiktus.

D.Tumynas sakė suprantantis, kad žmonės tokios veiklos imasi ne iš gero gyvenimo, o suvaldyti šio proceso turbūt neįmanoma.

„Į konteinerius sumesti daiktai įmonėje išrūšiuojami ir parduodami. Jeigu kas nors pasiima tarą ar metalo gaminius, įmonė netenka pajamų, nes paprastos buitinės atliekos niekam nereikalingos“, – aiškino „Kauno švaros“ vadovas.

Išplėšia konteinerių dugną

D.Tumyno skaičiavimais, kai kuriose miesto vietose iš konteinerių surenkama net 60 proc. gyventojų išmestų nereikalingų daiktų.

Dar blogiau, kad valkatos nuolat niokoja spalvingus atliekoms rūšiuoti skirtus varpo formos konteinerius. Jie apverčiami ir išplėšiamas dugnas.

Išmėtytas nereikalingas atliekas vėliau taip pat tenka tvarkyti „Kauno švaros“ darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.