Vežėjai ir be didelės reklamos įpratino keleivius autobusu gabenti dviračius

 Neskelbdama jokių akcijų ar revoliucijų, akcinė bendrovė „Kautra“ jau nuo 2010 metų suteikia galimybę keleiviams autobusais vežtis ir dviračius. 

 Dviračius „Kautra“ savaisiais autobusais nemokamai vežioja visoje Lietuvoje. <br> A.Barzdžiaus nuotr. 
 Dviračius „Kautra“ savaisiais autobusais nemokamai vežioja visoje Lietuvoje. <br> A.Barzdžiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2017, 11:52 AM

„Patys būdami dviračių entuziastai ir išgirdę apie savivaldybės akciją populiarinti dviračius mieste, labai nudžiugome. Vis dėlto keistas pasirodė savivaldybės kvietimas „Lietuvos geležinkeliams“ ir pažadas pastatyti dviračių laikymo vietą nemokamai, jei jie pradės dviračius vežti nemokamai. Dviračius nemokamai vežame nuo 2010 metų, bet nesulaukėme nei nemokamų dviračių laikymo aikštelių ir kitų panašių iššūkių iš miesto atstovų. Mes skatiname darnų keliavimą nelaukdami papildomų iniciatyvų ir nedalyvaudami tarptautiniuose projektuose“, - pasakojo „Kautros“ marketingo vadovas Mindaugas Sakalauskas. 

Įmonė įsigijusi per 80 dviračių laikiklių. Kiekvienu iš jų galima gabenti autobusu nuo 3 iki 7 dviračių vienu metu. Autobusai, neturintys laikiklių, dviračius veža bagažo skyriuje. 

„Galiu pateikti pavyzdį: kelionė „Kautros“ autobusu į Vilnių be dviračio kainuoja 6 eurus, o keliaujant su dviračiu taip pat 6 eurus. Matematika labai paprasta - dviračio vežimas yra nemokamas“, - šypsojosi M. Sakalauskas. 

Dviračius „Kautra“ savaisiais autobusais nemokamai vežioja visoje Lietuvoje. Pagal per septynerius metus vežėjų įgytą patirtį, akivaizdu, kad didžiausi tokių keliautojų su dviračiais srautai susidaro tarp didžiųjų Lietuvos miestų bei kurortų - Druskininkų, Anykščių, Birštono ir pajūrio. „Kautros“ tarpmiestiniais autobusais dviračius vežtis galima nemokamai visus metus.  

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.