Vladimiras Putinas iš Suomijos grįžo ne tuščiomis – ką užfiksavo paparacas

Po 10 valandų trukusio vizito Suomijos Savonlinos mieste Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį, liepos 28 dieną, išskrido namo. Niekas nematė prezidento vaikštant po Savonlinos parduotuves, bet, atrodo, jo palyda pasistengė, kad prezidentas grįžtų ne tuščiomis: į besirengiantį kilti Rusijos lėktuvą viena po kitos buvo kraunamos dėžės su skystais suvenyrais, rašo Suomijos bulvarinio laikraščio „Ilta-Sanomat“ („Vakaro žinios“) korespondentas Samuli Launonenas.

 Paparacai užfiksavo "lauktuves" <br>"gubdaily.ru" nuotr. 
 Paparacai užfiksavo "lauktuves" <br>"gubdaily.ru" nuotr. 
 Šio prekės ženklo kelias prasidėjo 1947 metais, kai garsios prancūzų aristokratų šeimos, kurios šaknys siekia 800 metus, palikuonis įkūrė kooperatyvą „Unicoop“ ir pradėjo gaminti konjaką.<br> "Polignac" nuotr.
 Šio prekės ženklo kelias prasidėjo 1947 metais, kai garsios prancūzų aristokratų šeimos, kurios šaknys siekia 800 metus, palikuonis įkūrė kooperatyvą „Unicoop“ ir pradėjo gaminti konjaką.<br> "Polignac" nuotr.
 Šis konjakas vertinamas visame pasaulyje.<br> "Polignac" nuotr.
 Šis konjakas vertinamas visame pasaulyje.<br> "Polignac" nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 31, 2017, 3:51 PM, atnaujinta Jul 31, 2017, 6:13 PM

Iš Lapenrantos oro uosto penktadienį išskrido du Rusijos lėktuvai. Pirmasis į orą pakilo krovininis, o po to, apie 13.30 val., – keleivinis su kroviniu ir keleiviais.

Prieš lėktuvams pakylant prie jų privažiavo ambasados automobiliai, iš kurių į lėktuvus pradėjo krauti krovinį: iš pradžių kartonines dėžutes, rudas ir sidabro spalvos aliuminines dėžes, o po to į prezidento svitos lėktuvą ėmė nešti dėžes su alkoholiniais gėrimais, tokiais kaip „Koskenkorva“, rašo straipsnio autorius. („Koskenkorva Viina“, arba tiesiog „Koskenkorva“, yra populiari 38 laipsnių stiprumo suomiška degtinė, gaminama iš miežių. Užsienio rinkai gaminama ir 40 arba 60 laipsnių to paties pavadinimo „ruginukė“. – Red.).

„Dėžės su alkoholiniais gėrimais į orlaivį buvo pakrautos likus maždaug valandai iki lėktuvo išskridimo, tai buvo paskutiniai gardėsiai“, – sako fotografas Ari Nakari. 

A.Nakari nufotografavo dėžes su „Koskenkorva“ ir konjaku „Prince Hubert de Polignac“. Fotografas sako, kad be šių nuotraukose užfikuotų gėrimų į lėktuvą buvo kraunama ir kitų prekių. („Prince Hubert de Polignac“ yra to paties pavadinimo konjako namų produktas. Šio prekės ženklo kelias prasidėjo 1947 metais, kai garsios prancūzų aristokratų šeimos, kurios šaknys siekia 800 metus, palikuonis įkūrė kooperatyvą „Unicoop“ ir pradėjo gaminti konjaką. Nuo 1959 metų „Prince Hubert de Polignac“ yra oficialus šio gėrimo tiekėjas Danijos karalienės rūmams. – Red.).


„Į orlaivį sulipo koks 100– 150 žmonių, – sako A.Nakari. – Priekinėje jo pusėje matėsi ambasados mikroautobusų ir kitokių automobilių“.
Kai atvyksta aukšto lygio valstybės vadovas, į darbą pajungiamas didžiulis mechanizmas – net jei jis kaimyninėje šalyje praleis tik vieną naktį, rašo straipsnio autorius.

 Putino pagalbininkai Savonlinoje pasirodė kelios dienos iki jo vizito: pirmasis Kremliaus tupolevas Lapenrantos oro uoste nusileido dar praėjusią savaitę, trečiadienį. (Beje, Rusijos žiniasklaida rašė, kad V.Putino vizito išvakarėse į Lapenrantą lėktuvas atskraidino maisto, be to, iš jo buvo iškrauti du sunkvežimiai su šaldymo įrenginiais. – Red.).

Pats prezidentas į Suomiją atvyko sraigtasparniu (iš Karelijos sostinės Petrazavodsko. – Red.), tačiau namo išskrido lėktuvu, baigia savo straipsnį S. Launonenas.

Sunku dabar pasakyti, ar šiuos gėrimus savo kolegai padovanojo Suomijos prezidentas Sauli Niinistö, ar tai buvo Rusijos prezidento V.Putino dovana kolegai Suomijos nepriklausomybės 100-ųjų metinių proga, kurios šis nepriėmė, ir teko vėl viską krauti į lėktuvą (juk fotografas neužfiksavo, kas buvo kraunama iš atskridusių Rusijos lėktuvų, kas dabar įrodys). 

O gal paprasčiausiai ta 100–150 žmonių svita (rusų žiniasklaida rašė, kad lydinčių asmenų buvo apie du šimtai), kol prezidentai šnekučiavosi, tiesiog šauniai apsipirko ir pasinaudojo proga parsivežti pirkinius namo už dyką. Juk tokia praktika paveldėta dar iš SSRS laikų. Kaip ten bebūtų, stebina tik viena: negi Rusijoje pritrūko degtinės. Ar ji jau visa gaminama iš naftos, ir elitui tenka atsivežti jos iš užsienio.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: koks svarbiausias O. Scholzo vizito tikslas?