Laukiant naujo prekybos tinklo: Lenkija Lietuvoje investuoja vis daugiau

 

 D.Umbraso nuotr. 
 D.Umbraso nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Čeponytė, LRT RADIJAS, LRT.lt

Sep 15, 2017, 11:02 AM

Paaiškėjus daugiau detalių dėl naujo Lenkijos prekybos tinklo atėjimo į Lietuvą, specialistai sako, kad Lenkija Lietuvoje investuoja vis daugiau. Pernai investicijos iš šios šalies Lietuvoje išaugo daugiau kaip trečdaliu. 

 

 Pernai Lenkija buvo ketvirtoje vietoje pagal tiesiogines užsienio investicijas po Švedijos, Nyderlandų ir Vokietijos. Lietuvoje investuotos lėšos išaugo daugiau kaip trečdaliu, lyginant su 2015-aisiais. Dažniausiai Lietuvoje investuoja įmonės, užsiimančios draudimo ir pensijų fondų veikla, didmenine ir mažmenine prekyba bei statyba.

Specialistai sako, kad pradėti organizuoti Lietuvos ir Lenkijos verslo forumai taip pat padeda pritraukti investicijų. Šiuo metu Lietuvoje besikuriantis Lenkijos žemų kainų drabužių ir namų apyvokos prekių prekybos tinklas intensyviai ieško patalpų ir darbuotojų. Tinklo atstovai sako, kad per trejus metus Lietuvoje ketina atidaryti 50 parduotuvių.

 

 

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: prezidento rinkimai – intriga išlieka?