Pokštas apie bombą lietuvių oro bendrovės lėktuve kainavo laisvę ir krūvą pinigų

Lenkijos žiniasklaida primena 2015-ųjų lapkričio 19 skrydį. Tą dieną Lietuvos užsakomųjų skrydžių bendrovė „Small Planet Airlines“ skraidino poilsiautojus iš Varšuvos į Egipto Hurgados kurortą. Tačiau vieno keleivio pokštas apie sprogmenį pakeitė oro bendrovės planus ir lėktuvas leidosi artimiausiame oro uoste Bulgarijoje, o keleivis neseniai sulaukė teismo nuosprendžio, kuris juoko jam jau nebekelia. 

Pokštų kaina oro uoste ar orlaivyje – didelė. <br>V.Balkūno nuotr.
Pokštų kaina oro uoste ar orlaivyje – didelė. <br>V.Balkūno nuotr.
Pokštų kaina oro uoste ar orlaivyje – didelė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pokštų kaina oro uoste ar orlaivyje – didelė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Bartkus pabrėžė, kad pokštų kaina oro uoste ar orlaivyje – didelė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
S.Bartkus pabrėžė, kad pokštų kaina oro uoste ar orlaivyje – didelė. <br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 15, 2017, 12:00 PM

Kaip rašo gazetaprawna.pl, keleivis Wojciechas M. skrydžio metu vartojo alkoholinius gėrimus, o kai jam kažkas nepatiko, įgulai pasakė turintis sprogmenį. Tai jis pakartojo kelis kartus. Orlaivio komanda reagavo taip, kaip pridera tokiais atvejais. Nuspręsta orlaivį nuleisti Bulgarijos Burgaso oro uoste. 

Kaip sakė „Small Planet Airlines“ atstovas Simonas Bartkus, ten pasitiko iškviestos specialiosios tarnybos, visi keleiviai buvo išlaipinti, 161 keleiviui iš Varšuvos „Small Planet Airlines“ atskraidino kitą orlaivį, kuriuo jie tęsė kelionę į Egiptą. 

„O orlaivį tarnybos parai sulaikė Bulgarijoje patikrai“, – pasakojo S.Bartkus. 

Aviakompanija kreipėsi į teismą dėl nuostolių atlyginimo, taip pat Wojciechui M. iškelta baudžiamoji byla. Teismas nusprendė jam skirti 100 tūkst. zlotų baudą (23,3 tūkst. eurų) ir skyrė trejų metų laivės atėmimo bausmę nuosprendžio vykdymą atidedant.    

Kaip sakė S.Bartkus, tas metas, kai nutiko šis incidentas, aviacijos sektoriui buvo itin įtemptas. Buvo praėję vos 20 dienų po katastrofos Egipte, kai virš Sinajaus pusiasalio sudužo Rusijos bendrovės „Metrojet“ orlaivis, žuvo 224 žmonės.  

„Į tokius dalykus reaguojama rimtai. Ir pasekmės būna skaudžios. Ne tik finansinės, bet ir baudžiamoji atsakomybė“, – pabrėžė S.Bartkus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.