Greito maisto restoranus valdanti bendrovė į inovacijas investuos 10 milijonų eurų

Maltos bendrovė „Premier Capital“, kuri valdo „McDonald’s“ restoranus 6 Europos šalyse, taip pat ir Lietuvoje, paskelbė, kad bendrovė investuos 10 milijonų eurų į svečių aptarnavimo restoranuose gerinimą ir mobiliojo aptarnavimo diegimą.

Visuose restoranuose iki 2021 metų bus įdiegtos savitarnos užsakymo sistemos.<br>D.Umbraso nuotr.
Visuose restoranuose iki 2021 metų bus įdiegtos savitarnos užsakymo sistemos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 11:47 AM

Iki šių metų pabaigos bendrovė investuos daugiau kaip 4,5 mln. eurų į 50 restoranų Baltijos šalyse (Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje) bei Graikijoje, Maltoje ir Rumunijoje. Naujoji koncepcija leis restorano svečiams savarankiškai užsisakyti maistą ir gėrimus bei už juos sumokėti, o užsakymas iš karto bus matomas virtuvėje ir pradėtas ruošti. Tai leis efektyviau ir greičiau aptarnauti lankytojus.

„Premier Capital“ bendrovė šiuo metu valdo 136 restoranus, kuriuose dirba daugiau kaip 7 tūkstančiai darbuotojų. Per praėjusius metus restoranuose apsilankė daugiau kaip 105 mln. lankytojų. Šiais metais atidaryti trys nauji restoranai, vienas jų – Lietuvoje, taip pat Graikijoje ir Rumunijoje. Iki šių metų pabaigos planuojama atidaryti dar 5 naujus restoranus Lietuvoje, Rumunijoje ir Maltoje.

Savitarnos sistemos diegimas vyksta visame „Premier Capital“ restoranų tinkle, kartu su sparčiu ir plačiu naujų restoranų atidarymu. Tinklo plėtra – dar vienas bendrovės prioritetas. 5,5 mln. eurų bus investuota į 65 esamus ir planuojamus atidaryti restoranus per 2018-2019 metus. Visi „McDonald‘s“ restoranai esantys Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, kurių šiuo metu yra 34, bus atnaujinti per 2018. Planuojama, kad visi bendrovės „Premier Capital“ valdomi restoranai bus atnaujinti iki 2021 metų, o restoranų skaičius sieks 200.

„Premier Capital“ tikslas yra gerinti restoranų svečių aptarnavimą ir efektyvinti personalo darbą, todėl vienas iš bendrovės prioritetinių tikslų – mobiliosios paslaugos. „McDonald‘s“ mobilioji programėlė šiuo metu veikia Baltijos šalyse, Rumunijoje ir Graikijoje, o iki 2018 metų pabaigos planuojama įdiegti ir Maltoje. Planuojama, kad į mobiliųjų aplikacijų diegimą bus investuota beveik 0,4 mln. eurų.

Mobilioji programėlė suteikia galimybes surasti restoraną pagal buvimo vietą, peržiūrėti meniu, renginius, nuskaityti QR kodą, lojalumo programas ir pasiūlymus pirkėjams. Planuojamuose atnaujinimuose bus tokios papildomos funkcijos kaip mobilusis užsakymas ir apmokėjimas, kurį bus galima atsiimti „McDrive“.

Baltijos šalyse programėlę yra atsisiuntę daugiau kaip 240 tūkstančių žmonių, o per mėnesį ją parsiunčia vidutiniškai 11 tūkstančių žmonių. Rumunijoje per pirmąjį mėnesį programėlę atsisiuntė ir savo telefonuose įsidiegė daugiau kaip 80 tūkst. žmonių, o šiuo metu vartotojų skaičius siekia 200 tūkstančių. Nuo praėjusių metų pradžios programėlė prieinama ir Graikijoje, ją parsisiuntė 32 300 žmonių.

„Inovacijos keičia visas nusistovėjusias tradicijas tarp „McDonald‘s restorano ir jo svečių. Tačiau tuo pačiu tai yra ir pagrindinis mūsų tikslas – būti ten, kur yra mūsų lankytojai, o jie dabar gyvena technologijų pasaulyje, neįsivaizduoja savo dienos be išmaniojo telefono ir interneto bei nori visas paslaugas gauti dar greičiau. Mes dirbame tam, kad visi mūsų restoranų svečiai jaustųsi ypatingai ir norėtų sugrįžti“, – sakė Victor Tedesco, vykdantysis direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.