Nerūkantiems darbuotojams – papildoma savaitė atostogų

Viena Japonijos įmonė nusprendė nerūkančius savo darbuotojus apdovanoti papildoma savaite atostogų, nes tiek laiko per metus rūkymo pertraukėlėms išnaudoja pypkoriai. 

Pasaulio sveikatos organizacija pagal vietas, kuriose negalima rūkyti, Japoniją stato sąrašo apačioje. Skaičiuojama, kad šalyje rūko apie 18 proc. žmonių. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pasaulio sveikatos organizacija pagal vietas, kuriose negalima rūkyti, Japoniją stato sąrašo apačioje. Skaičiuojama, kad šalyje rūko apie 18 proc. žmonių. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-04 09:13, atnaujinta 2017-11-05 11:29

Reklamos kompanija „Piala“ ėmėsi šio žingsnio po to, kai nerūkantys įmonės darbuotojai ėmė skųstis: „Kodėl mes turime dirbti daugiau?“

Ilgos pertraukėlės

Kompanijos atstovas Hirotaka Matsushima teigė, kad idėją apie papildomas atostogas pasiūlė vienas iš nerūkančių jo kolegų, kuris teigė, kad rūkymo pertraukėlės – problema. 

Bendrovė yra įsikūrusi 29 biurų pastato aukšte, o norintys parūkyti turi nusileisti iki lauko. Dėl to viena rūkymo pertraukėlė „Piala“ biure trunka bent 15 minučių. 

H.Matsushima teigė, kad kompanija nusprendė nerūkantiems savo darbuotojams skirti papildomas 6 dienų apmokamas atostogas ne tik už tai, kad jie daugiau laiko praleidžia dirbdami, bet ir norėdami paskatinti rūkorius mesti šį žalingą įprotį. 

Stengiasi pažaboti

Pastaraisiais mėnesiais Japonija imasi vis griežtesnio rūkymo reguliavimo, siekdama, kad kuo mažiau žmonių rūkytų. 

Tokijo miesto meras Yuriko Koike teigė norintis visose Japonijos sostinės viešose vietose uždrausti rūkyti, ruošiantis 2020 metų vasaros Olimpinėms žaidynėms. 

Tiesa, šiam žingsniui prieštarauja kai kurie politikai, restoranų savininkai bei cigarečių gamybos milžinas „Japan Tobacco“, kuris priklauso Japonijos vyriausybei ir 2015 metais jai sumokėjo 700 milijonų dolerių dividendų. 

Pasaulio sveikatos organizacija pagal vietas, kuriose negalima rūkyti, Japoniją stato sąrašo apačioje. Skaičiuojama, kad šalyje rūko apie 18 proc. žmonių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.